Дянков наддал 15 килограма от началото на мандата

21 ноември 2012 в 10:41 2570 1

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков призна публично, че от момента, в който е станал министър през 2009 г. е наддал 15 килограма.

"Това е болен въпрос и работя по него. Когато станах министър (2009 г. - бел. ред.) тежах около 75 килограма. Напролет (през 2012 г. - бел. ред.) тежах около 90 килограма, но сега съм 84", каза Дянков. Той бе провокиран да говори за килограмите си от водещите, които му зададоха въпрос, изпратен им от зрител.

В отговор на въпрос от друг зрител как би могъл да издържа семейство с 600 лева заплата Дянков призна, че харчи "много повече". Повече от половината му отивала за наем. Близо 1000 лева давал за наем и още около 500 - за сметки.

Вицепремиерът изчисли и пенсията си, ако се пенсионира със сегашната си заплата.

“Нетната ми заплата сега е 2701 лв., ако се пенсионирам при тези условия, ще взема пенсия 770 лв.”

По повод поисканата му оставка от шефа на Българския лекарски съюз с мотив, че "Дянков е вреден за общественото здраве", вицепремиерът отвърна, че именно БЛС, Министерството на здравеопазването и пациентските организации били длъжниците на хората и отговорните за липсата на реформи в системата.

Той не бе категоричен в отговора на въпроса ще има ли добавки за пенсионерите за Рождество, но подчерта, че не бил привърженик на коледни добавки. "Това ще зависи от изпълнението на бюджета до края на ноември, което ще стане ясно към 7-8 декември", каза Дянков. Ако имало излишък, той щял да каже сумата на колегата си социален министър Тотю Младенов, който пък да определи разпределението ù между хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови