БСП: Управлението е легитимно, за разлика от протеста

OFFNews 07 септември 2013 в 10:56 4503 20

Антон Кутев, Снимка: БГНЕС
Антон Кутев, Снимка: БГНЕС

Управлението е легитимно, за разлика от част от протеста. Това заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев днес в интервю на Люба Кулезич за Нова телевизия.

Протестът, според Кутев, бил подменен. Истинският бил само срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и оставката му, както и оттеглянето от политическия живот (Пеевски е депутат от ДПС) изчерпвало исканията на истинския протест.

Пеевски бе номиниран неочаквано и без никакви предшестващи дебати от премиера Пламен Орешарски на 14 юни. Само за няколко минути парламентът одобри избора му. Същата дата бе и начало на мащабните, продължаващи до днес антиправителствени протести.

За разлика от "подменения" протест, правителството на Пламен Орешарски било напълно легитимно. От студиото на Нова Кутев призова "да спазваме правилата на демокрацията". Според него, падането на легитимния кабинет щяло да доведе до "проблем с демокрацията".

Кутев отново потвърди намерението БСП и ДПС да продължат да управляват до месец май 2014 г., когато "най-рано" може да има предсрочни парламентарни избори.

Ние все още имаме шанс да направим нещо, заяви Кутев. До декември можело да се предприемат мерки срещу злоупотребата с монополите.

"За нас проблемът не е ГЕРБ, не е и Реформаторският блок, но дали този блок, с тези хора е това, за което си мечтаем", попита Кутев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!