Quantcast

БСП: Управлението е легитимно, за разлика от протеста

Последна промяна на 07 септември 2013 в 10:56 3739 20

Антон Кутев, Снимка: БГНЕС
Антон Кутев, Снимка: БГНЕС

Управлението е легитимно, за разлика от част от протеста. Това заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев днес в интервю на Люба Кулезич за Нова телевизия.

Протестът, според Кутев, бил подменен. Истинският бил само срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и оставката му, както и оттеглянето от политическия живот (Пеевски е депутат от ДПС) изчерпвало исканията на истинския протест.

Пеевски бе номиниран неочаквано и без никакви предшестващи дебати от премиера Пламен Орешарски на 14 юни. Само за няколко минути парламентът одобри избора му. Същата дата бе и начало на мащабните, продължаващи до днес антиправителствени протести.

За разлика от "подменения" протест, правителството на Пламен Орешарски било напълно легитимно. От студиото на Нова Кутев призова "да спазваме правилата на демокрацията". Според него, падането на легитимния кабинет щяло да доведе до "проблем с демокрацията".

Кутев отново потвърди намерението БСП и ДПС да продължат да управляват до месец май 2014 г., когато "най-рано" може да има предсрочни парламентарни избори.

Ние все още имаме шанс да направим нещо, заяви Кутев. До декември можело да се предприемат мерки срещу злоупотребата с монополите.

"За нас проблемът не е ГЕРБ, не е и Реформаторският блок, но дали този блок, с тези хора е това, за което си мечтаем", попита Кутев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2013 в 20:43

Трябва ли да се обръща внимание на такива червени отрепки, които просто "не са у ред"!

08.09 2013 в 20:41

Трябва ли да се ибръща внимание на такива червени отрепки, които просто "не са у ред"!

07.09 2013 в 20:59

Не е морално и не е легитимно!

07.09 2013 в 18:49

Голям идиот! Казват че никога не изтрезнявал може и това да е причината. Значи правителството легитимно но протестът срещу Пеевски правилен. И как така, нали е назначен от легитимно правителство със законна процедура, юридически всичко е наред? Или може да се протестира срещу всичко но срещу правителството, сакън. Прав е човекът, падне ли от власт не е ясно дали ще остане дори щатът му в БСП . Както чета някои в БСП доста се точат за партийната власт и само чакат възможност. Победят ли край на парите за бутилките. Дано си има някое заровено буренце в мазето.

07.09 2013 в 18:25

Управлението е легитимно, защото изборите бяха признати, но не е легално защото е маша на олигархията. Прегърнаха Ц. Василев, сега и Цеко Минев всичко в ущърб на България и националните интереси. Вижте кой ни управлява Станишев, синчето на Политбюро, с научно постижение - дисертация на тема Униформата на червената армия и Местан - сол та-ка на Доган, националният крадец.

07.09 2013 в 18:07

"...и оставката му, както и оттеглянето от политическия живот (Пеевски е депутат от ДПС) изчерпвало исканията на истинския протест".
Не е прав. Ще си послужа с един медицински пример. Като дойде пациент в тежко състояние и открием нисък хемоглобин, преливаме кръв и пациентът започва да се чувства по-добре. Но това ни най-малко не отменя задължението ни да продължим да изследваме въпросния пациент, докато открием защо му е бил нисък хемоглобинът и отстраним тумора (примерно), ако е възможно.

07.09 2013 в 16:26

И против комунистите и съветските болшевики е бил Хитлер също...

07.09 2013 в 15:31

И Президентът е легитимен ама БСП-то събира подписи и вие под прозорците му.

07.09 2013 в 14:54

Защо все още българските медии са толкова щедри към тази червена паплач, давайки й толкова много медийна изява!? Продажници нещастни! И вашият час ще настъпи!

07.09 2013 в 13:44

Малко информация за Волен Сидеров, която обеснява и политическите му ходове!
Волен Сидеров е обвързан в мрежа от бизнес и лични зависимости(...) Преди повече от 18 г. в една наглед невзрачна фирма –„Куриер-север“. В тази фирма Волен Сидеров участва с няколко фигури от бившата комунистическа номенклатура(...)
Кой се крие зад фирмата „Артстрой”? Управителите на “Артстрой” са по същата схема съюз между юридическо и физическо лице. Фирмата съсобственик е ФК-ИФФ-ЕООД, която е в съдружие с (...) Красимир Илиев, чрез фирмата „Бромак“, е в съдружие с двама емблематични за годините на преход у нас олигарси – Максим Жеков Димов и Цветан Радоев Василев (собственик и управител на „Корпоративна търговска банка“, в която се намира огромна част от държавните пари)....http://daniivanov.blogspot.com/2013/09/blog-post_2103.html