Детето, ранено от пиратки, остава в кома

Николаос Цитиридис 02 декември 2012 в 15:01 1857 3

9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС
9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС

7-годишният Стелиян, пострадал при игра с пиратки, остава в кома. Състоянието на другите две деца е овладяно, те имат леки изгаряния.

Това каза д-р Стефан Лазаров от клиниката по детска хирургия на университетска болница "Свети Георги" в Пловдив.

Състоянието на Стелиян е изключително тежко. Има множество счупвания, черепно-мозъчна травма. Белият му дроб не функционира. Има и голям процент изгаряния. Детето остава в кома. Проведени са редица операции за овладяване на състоянието на детето.

Инцидентът стана вчера в района на стари изоставени сгради в с. Тюркмен. Трите деца - две на 7 г. и едно на 10 г., играели с пиратки, когато се чула експлозия. По първоначална информация тя е станала, когато децата хвърлили пиратки в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни.

Хлапета от селото признават, че редовно хвърлят пиратки тук. Местните твърдят, че някога в тези помещения са се съхранявали опасни химикали.

Днес продължава огледът на мястото на взрива, при който пострадаха децата. Полицията все още работи на мястото на инцидента, като след нощния оглед се извършва и оглед през деня, каза Калчев. Тепърва предстои да бъдат установени причините за инцидента, след предвидените за целта експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!