Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си

Последна промяна на 17 юли 2013 в 08:46 5449 18

Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си.

Това става ясно от отворено писмо, разпространено до медиите, подписано от шестте му деца - Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

В него се казва:

Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме.

22 дни поетът води гладна стачка срещу кабинета на Пламен Орешарски и няма намерение да я прекрати, въпреки призивите на интелектуалци. Заедно със Сугарев гладна стачка обяви и фотографът Никола Генов. Въпреки призивите да се откаже, Едвин Сугарев е категоричен, че ще продължи стачката си. В интервю за bTV той призна, че гладът вече дава отражения върху здравословното му състояние. Той сподели, че има ниско кръвно и често му се вие свят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2013 в 12:01

Трябва и майка ви да се присъедини към вас, та всички заедно дано успеете да осъществите користната цел на баща ви да изпъкне на политическата сцена с изтъркания номер "гладна стачка", и като падне сегашното правителство и дойде ново такова, да може отново да се докопа до държавната хранилка, че изглежда много изгладняхте откак го елеминираха от предните редици на властта. Дерзайте, може пък някой да ви се върже на номера.

17.07 2013 в 23:33

Семейството на този търтей Сугарев е едно гнусно котило от малоумници

17.07 2013 в 15:39

Вчера загинаха двама миньори и още двама са в неизвестност, но в челните редици е информация за състоянието на един евреин, който обявил гладна стачка. Ако беше гладувал 20 дни п.и условие, че е диабетик до сега да не е сред живите.
Аман от лъжци и мазници.

17.07 2013 в 13:39

ЩЕ СТАНЕТЕ ИЗВЕСТНИ ВСИЧКИ, ЩЕ ВИ ДАВАТ И ВАС ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, ЩЕ ПИШАТ И ПО ВЕСТНИЦИТЕ!

17.07 2013 в 13:38

ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗБИРАТЕ, ИЗРОДИ, ТАКИВА!
ПО СВЕТА УМИРАТ ХОРА ОТ ГЛАД!

17.07 2013 в 13:11

бе ти да немаш халюцинации айде спри хапа как така последния комунист бил в България ами Китай и Северна Корея не ги ли броиш тия само да плюнат по веднъж в атлантика и ще се надигне такъф цунами че калифорния ще остане под подата хахаха

17.07 2013 в 11:21

На мен ми е гневно.

Гневно и гадно, защото последният комунист ще умре в България... Какво ни има на страната, какво съгрешихме пред Бога, та ни наказва така...

17.07 2013 в 11:09

Към Едвин Сугарев мога да изразя само почит и да се надявам да му пожелая да се оправи.

А реакцията на децата му е направо трогваща. Стана ми много тъжно.

17.07 2013 в 11:07

И как все повече излизат от дупките си...

Сган!

17.07 2013 в 11:06

Я, идиот №4... пардон - май все още си е №3