Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си

17 юли 2013 в 08:46 7587 18

Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си.

Това става ясно от отворено писмо, разпространено до медиите, подписано от шестте му деца - Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

В него се казва:

Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме.

22 дни поетът води гладна стачка срещу кабинета на Пламен Орешарски и няма намерение да я прекрати, въпреки призивите на интелектуалци. Заедно със Сугарев гладна стачка обяви и фотографът Никола Генов. Въпреки призивите да се откаже, Едвин Сугарев е категоричен, че ще продължи стачката си. В интервю за bTV той призна, че гладът вече дава отражения върху здравословното му състояние. Той сподели, че има ниско кръвно и често му се вие свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!