Десислава Атанасова: Лекарят в Дулово не е бил пребит

Вероника Шербанова 02 ноември 2012 в 10:55 6002 2

Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС

Обвиненията на лекаря в Дулово в побой от местния лидер на ГЕРБ не са истина. Това заяви от парламентарната трибуна здравният министър Десислава Атанасова.

Полицията не е получавала сигнал за побой, двамата само си говорили по телефона, каза тя.

Преди седмица депутатът от БСП Антон Кутев съобщи, че общинският координатор на ГЕРБ в Дулово Тодор Тодоров е нанесъл побой над директора на местната болница д-р Стефан Стойчев.

На 11 октомври Тодоров и двама мъже, въоръжени с пистолети, нахлули в кабинета на д-р Стойчев и започнали да го бият. Веднага след това лекарят си извадил медицинско и в знак на протест подал оставка като директор на болницата.

По думите на Стойчев Тодоров всичко започнало няколко дни по-рано, когато Тодоров пожелал жена му да роди със секцио в болницата в Дулово. От лечебното заведение му обяснили, че няма необходимите условия за това.

Тодоров довел със себе си лекар - общинският съветник от ГЕРБ д-р Попов, който да извърши секциото. По думите на Антон Кутев Попов бил шеф на държавна структура и заради това нямал право да оперира.

Раждането преминало успешно, но се наложило майката и бебето да бъдат транспортирани в болницата в Силистра.

Д-р Стойчев казал, че дори не е бил уведомен за преместването на родилката и новороденото, а причината за нападението срещу него е, защото те били откарани до Силистра с раздрънкана линейка.

Пред в. „168 часа“ Тодор Тодоров отрече да е посягал на лекаря. Скарах му се по телефона. Даже повиших тон, което не е в моя стил, за да влезе в час и да се държи като отговорен лекар. Това е!", уточнил той.

Версията му потвърди министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя поискала информация от Община Дулово, откъдето й обяснили, че Тодоров и Стойчев разговаряли по телефона и побой не е имало. В РПУ Дулово също не са получавали сигнал от д-р Стойчев.

„Винаги когато депутат излезе и каже, че има побой, министрите се правят на ощипани", беше отговорът на Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!