Депутат от ГЕРБ показва близост с издирван от полицията

Юлиан Христов 31 юли 2012 в 11:56 2981 1

Д-р Красимира  Симеонова и Иван Гюлеметов. Снимка: Фейсбук
Д-р Красимира Симеонова и Иван Гюлеметов. Снимка: Фейсбук

Снимка на издирван от полицията и депутат от ГЕРБ се появи в социалната мрежа. От фотоса се вижда как депутатът д-р Красимира Симеонова, стоматолог от Пещера, демонстрира близост с издирвания от полицията Иван Гюлеметов и неговото семейство. 

Случката е прихваната от снимки, публикувани във Фейсбук от съпругата на Гюлеметов – Ирина Тодорова, където се вижда, че д-р Симеонова и Гюлеметов действително са седнали в ресторант и демонстрират силни приятелски чувства, пише "Правен свят".

В интервю за бТВ тази сутрин д-р Симеонова заяви, че ще съди сайтовете, дръзнали да публикуват непроверена информация. Тя е категорична, че случайно, по време на екскурзия в Италия преди три месеца, срещнала Иван Гюлеметов и семейството му на търговската улица в градчето Лидо ди Езоло. Гюлеметов е неин съгражданин, а Пещера е малък град, казва д-р Симеонова. Тя познавала много добре това семейство и двете му деца (третото се родило в Италия), тъй като на всички е лекувала зъбите. Въпреки това обаче не знаела за криминалните прояви на Гюлеметов и че той е издирван от полицията – както се оказва, във връзка с обвинение за бракониерство на дървен материал по образувано досъдебно производство от 2009 г. Гюлеметов изчезнал от България след това обвинение. Тези факти се потвърждават и от Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

„Това се случи в предпоследния ден на нашето пътуване из Италия. Ние бяхме отседнали в Лидо ди Йезоло и там привечер на търговската улица за моя изненада, даже за мен беше приятно, че видях познати хора, това е едно семейство, което е заминало за Италия”, казва депутатът от ГЕРБ.

Д-р Симеонова сама платила вечерята си в италианската пицария на стойност 100 евро. Екскурзията в Италия е организирана от софийска туроператорска фирма, а „не както се твърди от търговско дружество със седалище Пещера”. Разноските са изцяло за сметка на д-р Симеонова.

Името на Симеонова беше замесено в друг скандал преди година. Тогава тя бе порицана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и свалена от лидерския пост на общинската организация на ГЕРБ в Пещера. Причината - организирано състезание на шестокласници, в което те трябваше да решат ребус, на който е изписано: "Ние сме ГЕРБ, с тебе сме по-силни!". Тогава д-р Симеонова се оправда, че гафът бил дело на млада и ентусиазирана активистка.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!