Ден 22: Аплаузи за президента, "Оставка" за кабинета (видео)

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2013 в 18:50 6722 27

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

22-ри ден протестите не стихват. Шествието в центъра на София днес вървеше с 6-метров транспарант с надпис "България каза: Орешарски, върви си!"

Когато няма и опит за съгласие, тогава единственият изход е избори, заяви в петък президентът Росен Плевнелиев в изявление във връзка с продължаващото вече четвърта седмица гражданско недоволство в страната.

А съгласие все още няма – премиерът Орешарски не връчва оставка, а десетки хиляди граждани не се отказват от бунта си срещу правителството.

Хронология на протеста:

22.12 ч. - София - Протестиращите преминаха край НС и отново са на Орлов мост

 

 

22.00 ч. - София - Полицията арестува младеж с шапка, който тича сред множеството край Природонаучния музей в София. За минута служителите на реда преследваха младежа, докато го повалят и арестуват.По неофициална информация, арестуваният е бил крадец.

 21.52 ч. - София - Първите редици на множеството отново са пред Министерски съвет

21.46 ч. - София - Скандирания "Мафия" и "Оставка" пред централите на БСП и ДПС

21.23 ч. - София - Шествието вече е на бул. "Витоша"

21.05 ч. - София - Демонстрантите, които решиха да продължат към НДК, спряха и освиркаха централата на ГЕРБ

20.53 ч. - София - За разлика от предишните вечерни протести, днес хиляди останаха на Орлов мост и не се отправиха към Моста на влюбените

Снимка: Лъчезар Ангелов20.40 ч. - София - Една част от шествието потегли по "Цариградско шосе" в посока хотел "Плиска". Другата част обаче се отправя към Моста на влюбените. Разминаването се получи, туй като част от протестиращите искаха да повторят гледката от легендарния митинг на СДС, когато хората бяха изпълнили "Цариградско шосе"

20.28 ч. - София - Първите редици на шествието са на Орлов мост

20.15 ч. - София - Край паметника на "Цар Освободител" има детски кът с играчки и балони

19:50 ч. - София - Шествието тръгва към парламента

19:35 ч. - София - Демонстративно обръщане към Министерски съвет с викове "Оставка"

19.30 ч. - София - "Браво за президента" - демонстрантите се обърнаха към Президентството и ръкопляскаха. Снимка: Лъчезар Ангелов

19.15 ч. - София - Инициативата "Хвърли балон, а не паве" продължава и днес. Балоните тази вечер са черни. Организаторът на инициативата обясни пред OFFNews, че балоните са черни в знак на траур, защото вече ситуацията никак не е забавна   

19.05 ч. - София - По случай празника на полицията протестиращите подаряват картички на служителите на реда. На картичките е изрисувано сърце, а вътре има благодарности за достойното поведение на полицията

19.00 ч. - София - Демонстрантите издигат 6-метров транспарант с надпис "България каза: Орешарски, върви си!"

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2013 в 09:30

Червените - с нов и пореден план за обезбългаряване на България.Преди няколко дни български социолог изнесе данни,че желанието за емиграция сред младите българи драматично расте от пролетта насам.Обяснението са не само икономическите трудностти пред младите,но и чувството им,че не могат да влияят и променят политико-икономическата среда в страна,в която партии и олигархия се чифтосфат,като змии на припек.Червените потриват доволно ръце в очакване на нова "екскурзионна" вълна от бунтовна интелигенция къмто по-нормалната част от света.Трябва да устискат властта още само 2-3 месеца и вълната ще тръгне с лавинообразни темпове.Тези хора няма да си тръгнат,защото са безработни или не могат да си плащат сметките, не, те просто ще направят цивилизационнен избор за тях и техните деца.Този геноцид,червените са го прилагали няколко пъти успешно и вече са спецове.Първият път е след 9-ти Септември - половината интелигенция и икономически елит е избит или вкаран в лагери,а другата половина избягва чужбина. След този национален погром БКП управлява безметежно 45 години.Втория геноцид е срещу турското население след смяната на имената им 1985-89 год.Всички възпротивили се или са вкарани в затвора или са екстрадирани,като пика достигна през есента на 1989,когато за няколко месеца над 500 000 турци напуснаха полунасилствено България.Целта беше да останат само послушните.Третата вълна беше средата на 90- те,когато БКП вместо да се саморазпусне,както се случи във всички соц. страни само се преименува и всячески спъваше и компрометираше прехода.Нова вълна обезверени млади хора напълни самолетите с еднопосочни билети.Целта на червените пак беше да се прочисти страната от бунтовни и несимпатизиращи им граждани.Сега целта им е пак същата, трябва само да устискат властта още 2-3 месеца и вълната от обезверени отново ще направи цивилизационен избор през Терминал-2. След това могат спокойно и 100 години да управляват тази изпразнена от смисъл и българи територия,т.е. пенсионерско-турско-циганска република на Балканите.За радост на Сидеров!?Дали можем да очакваме националноотговорно поведение у червените - никога. Ако са правили някога стъпка назад,то винаги е било,когато е било застрашено оцеляването на Партията им(за да се върнат пак),но никога заради оцеляването на нацията.Дали не е дошло времето Партията им отново да се почувства застрашена?Северните интересите,които отстояват тези аватари,винаги са стояли над българските национални интереси.Заслужаваме ли точно тази партия да ни управлява?

06.07 2013 в 22:51

Най ми хареса "маските паднаха".... ама друго нищо не ми хареса. Айде сега почни наново и тоя път го напиши по хубаво.

06.07 2013 в 17:47

ми дори да съм прос и и аз имам граждански права ас не обиждам на тъпотии да не би тук сички да са красиви умни и богати що искате да цензурирате свободата на словото къде отиде толерастията и либерастията нещо се изгубиха и освен това някой ми ползва ника кражба на ник това е тъпо секи може да прави глупости не се излагайте долуууу герррббб

06.07 2013 в 15:45

Напълно съм съгласно с Лорд Гербераст! Аз не знам, не виждат ли хората, че пак ги работят, и то със същите методи, прилагани от същите медии! Срамно е да си толкова невежа, че пет пъти да те преметнат по един и същи начин!

06.07 2013 в 14:38

Така е букански, всички знаем, че не ти става пишката.

06.07 2013 в 10:33

Балкански,май те е нямало в часовете по граматика.Не ти ли омръзна на повтаряш като развалена плоча едни и същи тъпотии?

06.07 2013 в 09:12

http://youtu.be/1dHgYacfOYI

06.07 2013 в 08:11

Този народ или е мърша, или е минал на нова „оферта” – да протестира платено, денонощно да позволява да бъде зомбиран по продажните телевизии платено, да крещи за демокрация платено. Този народ е сляп, че ГОДИНИ НАРЕД, ДЕСЕТКИ ГОДИНИ, ПРОКОПИЕВЦИ, СОРОСОВЦИ, ИВАНКРЪСТЕВЦИ, ТИПИНГ-ПОЙНТОВЦИ, СЪЗДАВАХА И ЗАТРИВАХА ПОЛИТИЧЕСКИ „ПРОЕКТИ”, ДОКАТО СТИГНАТ ДО ЗАВЕТНАТА ЦЕЛ – ДА СЕ НАМЪРДАТ БУКВАЛНО ВЪВ ВЛАСТТА.

Соросци, капиталци, иванкръстевци излизат на манежа тогава, когато трябва да РАЗЦЕПЯТ, ЗА ДА СЪЗДАДАТ ПОРЕДНИЯ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНЖЕНЕРЕН МРЪСЕН ПРОЕКТ. Чрез „антикомунистическите” Соросовски платени „анализатори”, „икономисти” и „политолози”, които години наред ни облъчват по телевизиите, беше разцепено дясното, после НДСВ, после създоха „типинг пойнта” на Бойко Борисов – и него разцепиха, и сега чрез тоалетното си казанче Росен Плевнелиев успяха да разделят и протестиращите на „интелигентни” и „простаци”.

АБСОЛЮТНО УМИШЛЕНОТО ПЛАТЕНО РАЗЦЕПВАНЕ, НАРЕЧЕНО „ПРОТЕСТИ”, ПОД ЕГИДАТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, С ОТВРАТИТЕЛНОТО ПРОПАГАНДНО СЪДЕЙСТВИЕ НА ГОЛЕМИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, СВЪРЗАНИ СЪС СЪЩИТЕ ПАРИ, ЦЕЛИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ЦЪФНЕ НОВИЯ СОРОВСКИ ПРОЕКТ – ТОЗИ ПЪТ НА КРЪСТЕВ, ПРОКОПИЕВ, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА В АНФАС! КАТО “СПАСИТЕЛИ”, О, БОЖЕ!

Бойко не го отписвайте, о, не! Той е тяхна рожба и винаги ще бъде не само спасен, но и турнат пак там, където ще ни кара да повръщаме от отвращение.

Маските паднаха.

Днес ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ СВАЛИ И ПОСЛЕДНАТА МАСКА, ЗА ДА ВИДИМ ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА СЦЕНАРИСТИТЕ, ПЛАТЕНИ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ КРЪГОВЕ, КОИТО ГОДИНИ НАРЕД НИЕ, ПРОКУРАТУРАТА, ВИЕ, ОСТАВИХМЕ ДА СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ.

Хак да им е на всички политици, които не се вписват в това змийско кълбо!

Хак да им е, че за пореден път подцениха снизходително тия МАСКИРАЛИ СЕ КАТО БОРЦИ ПРОТИВ ЗАДКУЛИСИЕТО – ИСТИНСКИ ЗАДКУЛИСНИ ТИПОВЕ!

В момента тече „телевизионна революция”, която зомбира, че цяла България протестирала.

На такива циници ще го кажа цинично – протестира цяла Българя, к….а му Янко!

В момента се извършва „нежен” соросовско-прокопиевски преврат.

И това е истината.

А онези, които вярват, че участват в някаква своя романтична мечта да се борят срещу олигарсите, или са абсолютно тъпи, че не виждат, че носят на раменете си към властта точно задкулисните олигарси, или са платени мекерета.

06.07 2013 в 07:21

това майка ти ли ти го каза не ѝ вярвяай излъгала те е от срам