Quantcast

ДЕН 105: Разнобой откъде да минава протестът

Последна промяна на 26 септември 2013 в 20:25 9487 43

Протестът, ден 105. Снимка: Константин Павлов - Комитата
Протестът, ден 105. Снимка: Константин Павлов - Комитата

Протестът се разцепи на 105-ия ден от началото си, а поводът за това стана известната с отвореното си писмо до Бойко Доника Георгиева.

Около 100 души останаха на Ларгото и отказаха да тръгнат след шествието, което за втори пореден ден се отправи към партийните централи.

Обяснението им беше, че Доника е довела гербери от Благоевград, които заедно с нея са застанали начело на митинга, а те отказват да вървят във водено от тях шествие.

Около 400 души преминаха през централите на БСП и ДПС. След това те се върнаха обратно на Ларгото и тръгнаха по обичайния си маршрут към парламента.

Двете групи протестиращи се събраха отново точно до Руската църква и заедно продължиха към пл. "Народно събрание" .  Протестът приключи около 21 часа.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2013 в 15:03

Всъщност жалкото е че от началото на протеста се явиха някакви комсомолци дръзновени, дето взеха да налагат правила по "февруварски" - кои могат да ходят, кои не могат, кои могат да се присъединяват, кои партии са желани на протеста, кои не са, трябва ли да има показ на пп принадлежност или познати лица да се правят, че са само случайно, да се правят на "безпартийни" (сякаш това е непременно нещо добро) и никой не спря това.
Напротив всяка нова дивотия пусната в миг се възприемаше, докато накрая излезе че: трябва да си гласувал за ГЕРБ и ДСБ на последните избори (ама и да си - това не бива да се казва) - за да си "легитимен" протестиращ - инак си провокатор и хората сега се чудят коя посока е вярната. Естествено пък на други им писна да се лашкат натам-насам и да търсят нови разделителни линии и се махнаха за да оставят лудите да се налудуват.
Накрая остана да се появи някой нов "февруарски" призив да се разпуснат всички партии и НВ"Народът" вкупом по интернет да формулира нова конституция, без да е чел предишната ...

27.09 2013 в 14:43

Я, вярно бе, наистина е сменено заглавието на статията ...
Но относно манипулативността не съм съгласен - кое е манипулативно, кое не - въпрос на лично мнение и разбиране. Аз лично съм видял къде-къде по манипулативни и направо подвеждащи заглавия тук, едни яхвания на протести, едни дето провокирали протестиращите, майтапи - ама още си стоят и събират прах, заедно с присмеха на четящите ги.
И какво 0т това - не е дошъл свършека на света заради едно заглавие.

27.09 2013 в 12:57

бАзикам или бЪзикам а???? Пак се вкара в размисъл. Ама речниците хич не ги уважаваш!

27.09 2013 в 12:55

коректоре, дали си изял някоя бИква /виж по-долу/не знам ама продължаваш да ръсиш неграмотни простотии и те не са свързани с бързина на писане или грешен клавиш а с ЕЛЕМЕНТАРНО непознаване на българската граматика! Никой не те гони да пишеш бързо! Просто си проверявай текста. Я припомни на аудиторията как "корЕгираш" та да ти се посмеем отново!

27.09 2013 в 10:46

В началото на протеста на никого не пречеше, че имаше хора, гласували за всички възможни партии. Забравихме ли за какво сме излезли на улицата?!?!? Много тъжно е, ако сме забравили.

27.09 2013 в 09:01

+++

27.09 2013 в 08:05

Ханку,

може, може, но да не ги вадиш тези пачки само клавиатурно като геройството ти. Макар, че и на клавиатурата наистина могат да се правят пачки по достоен начин. Има такива случаи. Виж аспиринче ще си пийна, няма лошо да се пие профилактично. Но да ти кажа, пийни и ти, че с тази злоба на моменти току виж ти се я свил , я затъкнал някой си кръвоносен съд я около сърцети, я в мозъка и станало бум. Не ти го желая наистина, но пий профилактично. Защото вече и млади 20 годишни момчета и момичета си отиват я от инфаркт, я от инсулт. Жалко , но е факт.

27.09 2013 в 07:53

Buhal-чо,

граматико, първо ми кажи, научи ли се да употребяваш пражилно пълен и кратък член. Бая време те нямяше, сугорно си зубкал. Добре, ще те проверя.
Второ , да допуснал съм грешки в писаното до Ханку то това са интевали не на място може и някоя биква да съм изял от бързотия, но не от "Аман от неграмотници!".
Не критикарствай защото да не знаеш правилно да членуваш вече е НЕГРАМОТНОСТ. Хайде веднъж грешка, два пъти грешка, може , но системно това вече си е НЕГРАМОТНОСТ.

27.09 2013 в 03:29

Некви дебили от майната си ще казват на хората на протеста къде да ходят и ще дават наклон на оная работа. Абе ей, в чуждо село и керемидите бият

27.09 2013 в 03:17

Ще се "възкачи" този за когото гласуват хората. Или може би много те е страх че те отново ще поискат него а не "Орел+Рак+Щука с заглавието РБ?