Делото срещу Баретата продължава след 3 месеца пауза

Юлиан Христов 14 май 2013 в 08:07 3674 1

Златомир Иванов ( Златко Баретата) снимка: Сергей Антонов
Златомир Иванов ( Златко Баретата) снимка: Сергей Антонов

Делото срещу Златомир Иванов-Златко Баретата продължава във вторник, след близо три месеца прекъсване. 

На 29 януари Златко Баретата и един от неговите гардове бяха простреляни на входа на Съдебната палата в центъра на София, минути преди заседанието по делото. Дълго време имаше опасност за живота на Баретата, тъй като бяха засегнати вътрешни органи. Преди около месец Баретата беше изписан за домашно лечение.

Не е ясно дали той ще дойде на заседанието на делото пред Софийския апелативен съд.

Баретата е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици, известна като "Фирмата". Той отговаря и по обвинение за убийството на Румен Стефанов-Алфа на 23 септември 2007 г. в Перник. На първа инстанция Баретата получи 8 години затвор, а по второто обвинение получи оправдателна присъда.

Малко след атентата срещу него, Иванов се сдоби с нови обвинения - за участието в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Според събраните доказателства, групата е била ръководена от Златомир Иванов до деня на покушението срещу него пред Съдебната палата. След тази дата ръководството поемат Ивайло Борисов, по-известен с прякора Ториното, и Златко Гочев-Малкия Златко. Доказателствата сочат, че групата е разпространявала кокаин и марихуана от 2012 г. в курортния комплекс „Слънчев бряг“ и в София. Известни количества са били пласирани на територията на Казанлък и Стара Загора.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!