ДАНСwithme тази неделя в Благоевград, "тролове" налазиха протеста

09 август 2013 в 10:01 2887 8

Протестът в Пловдив на 7 август
Протестът в Пловдив на 7 август

Протестът #ДАНСwithme "гостува" тази неделя, 11 август, в Благоевград. 

На 7 август голяма група от протестиращите в София (вкл. и барабаните и големият зелен транспарант, който предвожда всяко вечерно шествие) гостуваха в Пловдив. Сега е ред на Благоевград.

"Тяхната борба е на два фронта - имат и местна битка с нежелания областен от квотата на ДПС Муса Палев", посочват администраторите на събитието във Фейсбук. Те призовават жителите на града да се включат в събитието.

"Ще покажем, че цяла България подкрепя протестиращите в Благоевград", пише още в анонса за събитието.. 

Междувременно най-голямата Фейсбук група на протеста #ДАНСwithme бе залята от т.нар. тролове - платени писачи с фалшиви профили, които изглежда са инструкстирани да внесат разделение в редиците на антиправителствения протест. Един от "троловете" призовава "да се спре с вечерните разходки". Друг директно предлага анкета с въпрос "Съгласни ли сме да се разделим?" и пояснява: "Мисля, че е дошло време Протестът да се раздели официално на съставните си части и да е ясно от вид по колко сме. Мисля също, че разделението трябва да тръгне от страницата на протеста и всяка от групите да поеме по пътя на своята идентичност, защото колаборацията е невъзможна между анархисти против партийната система, поддръжници на партии във и вън от парламента и такива, които виждат бъдещето през организиране на нов политически субект. Сега само си пречим."

Друга млада дама призовава админите "да изтрият вече това събитие, защото както успяха за ден да ни обединят, със същия успех ни разединяват."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!