Дайнов: Предсрочни избори ще има, правителството няма доверие

18 октомври 2013 в 17:29 5040 12

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

Правителството не може да изкара мандата си по една много проста причина – няма нито достатъчно доверие, нито достатъчно сила, за да управлява, да упражнява властта. Така че избори ще има, независимо вотове на доверие или недоверие. Това коментира политологът Евгений Дайнов пред Фокус след днешния парламентарен ден, в който депутати от ГЕРБ и Атака бяха на път да се сбият.

„Правителството очевидно е сбор от различни индивиди, всеки от които прави свои си неща, няма обща насока, обща политика, която да се следва. Така че това е още една причина да прогнозираме, че не може да изкара мандата си. Всеки е с различна мотивация и гласува различни неща, което го прави непредсказуемо, което е лошо и винаги отслабва едно правителство, и кара хората да не очакват от него кой знае какви неща, което пак е пагубно за едно правителство”, каза Дайнов.

„За съжаление, властта не е в ръцете на правителството. То не упражнява достатъчно власт. Власт винаги има. Тя се оттича нанякъде. Тази слабост и хаос винаги работят за онези хищници, които винаги бродят около светлината на цивилизацията – бандити, групировки и други”, добави политологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!