Quantcast

ЧЕЗ предупреди за смущения и в сряда

Последна промяна на 13 август 2013 в 22:40 1561 4

Смущения в електрозахранването на някои централни райони на София са възможни утре около обяд, съобщиха от ЧЕЗ.

Причината е началото на предварителни тестове на системата във връзка с изпълнение на модернизацията на подстанция "Средец" в столицата от 9:00 до 14:00 часа.

От компанията уточняват, че проектът е са стойност 8 млн. лева и неговото изпълнение е важно за повишаване на сигурността на електроснабдяването на София.

"Надяваме се на подкрепата и разбирането на нашите клиенти за временните неудобства който могат да се повяват," каза изпълнителният директор на компанията Стефан Апостолов.

От ЧЕЗ информират още, че това е част от стратегия за подобряване на експлоатационното състояние на елементите от критичната инфраструктура, според която през следващите 10 години в модернизацията на съоръженията ще бъдат инвестирани 130 млн. лв.

Вчера авария по време на ремонтни дейности остави центъра на София и още няколко квартала часове наред без ток. Прекъсването на електрозахранването спря и движението на трамваи и тролеи и предизвика затруднение в придвижването на хиляди граждани.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2013 в 01:55

Подкрепям преждеговорившия.
Одеве случайно попаднах на читави хора в квартален трафопост. Работеха бързо и грамотно. Погледнаха ми кърпения гащеризон, и се заговорихме. Казаха че не знаят какво е станало при колегите им на големия вход, знаят само че е било голяма гръмотевица, и мазало отсекъде. Радваха се че всички са живи, можело е да замине кой да е. И че до нова година ще се оправят с малките бели из целия град. И че им е писнало от всичката глупост. Това го казаха младите. По-старите не казаха нищо, "Айде бе наборе, и тия ще ги преживеем", захилихме се криво, допихме кафето, и се разотидохме.

14.08 2013 в 00:13

Аз пък подозирам, че не си пиеш хапчетата редовно.

13.08 2013 в 23:11

Подозирам ЧЕЗ в тайно съглашение с Правителството на Орешарски. След като не успяха за сега да актуализират бюджета на държавата, експертите явно са намерили друг начин за пълнене на държавната хазна, а оттам и на партийните каси. Както всички знаете, 14 е много важна дата за всички регистрирани по ЗДДС фирми и за НАП също. Оставяйки без електрозахранване точно на четиринадесето число половин София, ще доведе до масова невъзможност задължените лица да си подадат ДДС Декларациите в срок, за което пък ще дължат прилични глоби.

13.08 2013 в 23:03

Подозирам ЧЕЗ в тайно съглашение с Правителството на Орешарски. След като не успяха за сега да актуализират бюджета на държавата, експертите явно са намерили друг начин за пълнене на държавната хазна, а оттам и на партийните каси. Както всички знаете, 14 е много важна дата за всички регистрирани по ЗДДС фирми и за НАП също. Оставяйки без електрозахранване точно на 14 половин София, ще доведе до масова невъзможност задължените лица да си подадат ДДС Декларациите в срок, за което пък ще дължат прилични глоби.