Quantcast

Аварията остави и "Пирогов" без ток.ЧЕЗ: Справихме се само за 3 часа

Последна промяна на 12 август 2013 в 18:20 2856 8

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: Сергей Антонов

Аварията на ЧЕЗ, при която 1/3 от Софи остана без ток, остави без електрозахранване и най-големият спешен център "Пирогов".

Спешните операции в болницата продължиха на агрегат, но въпреки това токът в операционните е прекъсвал пет пъти.

"Много често токовите удари са нещото, което водят до спирането на апарата и понякога с дни не може да се възстанови работата.

В периода, в който нямаше ток няколкократно беше пускан и спиран, това са също проблеми, които носят", коментираха от болницата.

За щастие спирането на тока не се е отразило на пациент, ползвал рентген или скенер.

Хирурзи от "Пирогов" настояват виновниците за тази голяма авария да си понесат отговорността.

От ЧЕЗ дадоха пресконференция, на която обясниха, че причината е планов ремонт на много стар кабел - 30-годишен 30 метров кабел се е изключил и това е довело до аварирането на три подстанции.

От електроразпределителното дружество се похвалиха, че са отстранили проблема само за 3 часа.

Аварията остави без ток част от центъра на града, както и районите „Илинден”, „Сердика”, Триадица”, „Красна поляна”, „Възраждане”, „Оборище”, „Средец”, „Красно село”.

Движението на тролеи и трамваи беше спряно по бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Христо Ботеив”, бул. „Прага”, в района на Петте кьошета, бул. „Македония” и бул. „Сливница”, съобщиха от Столична община.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2013 в 09:48

А представяте ли си да не беше началото на август, а примерно началото на февруари — всички са си в софия, отиват на работа и трафикът е сериозен, температурата -10C + обилен снеговалеж...

Щеше да се събуди известно... недоволство...

13.08 2013 в 09:34

Ако е планов ремонт защо не са предупредили за прекъсване на електрозахранването. Ако естар и е гръмнал- защо досега не са го сменили. И в края на краищата, кой носи отговорност за причинените вреди и пропуснати ползи?

12.08 2013 в 23:35

Абе човече, какви 30 метра, какви ремонти, какви 5 лева.....Никакви планови ремонти не са правили, няма и да правят.....Какво точно е гръмнало и аз не знам в момента, но скоро ще разбера всички подробности, също и какво е станало с резерва, защото не е като да няма....Ама има и абсолютно некадърно и неадекватно ръководство, чиято единствена цел и задача е да гарантира източването на фирмата.

12.08 2013 в 22:32

Това обяснение може да бъде дадено от пълен лаик, некадърник и неграмотник. Аз като електроинженер не бих се доближил да правя каквото и да било по такъв кабел, без да осигуря резерв. Ей, става дума за 30 метра само.... Ама то с Калинки и икономисти технически въпроси не се решават...

12.08 2013 в 21:27

НЕКАДЪРНИЦИИИИИИИИИИИИ!!!!

12.08 2013 в 19:15

Ми, може да е стар секретен кабел, със скрита в него изключвачка. От стари хора съм чувал, че 30 метровите кабели са много коварни, някой път като вземат да ги ремонтират планово - няма-няма, и се шмугнат в храстите. Или се правят на умрели.

12.08 2013 в 18:52

"От ЧЕЗ дадоха пресконференция, на която обясниха, че причината е планов ремонт на много стар кабел - 30-годишен 30 метров кабел се е изключил и това е довело до аварирането на три подстанции."

Досега не бях чел по-голяма глупост, но като знам какво е нивото на ръководството на тая фирма съм изненадан, че не са измислили нещо още по-глупаво и тъпо.

12.08 2013 в 18:31

Това може да си мине като началото на някой виц от типа на:
"Колко ЧЕЗ-овци (ЧЕЗ-ари?) са нужни да се смени един кабел?"