Четирима са изрисували колите с надпис "Полиция"

Борислава Бибиновска 24 ноември 2012 в 13:50 3924 4

20 коли осъмнаха с надпис
20 коли осъмнаха с надпис "Полиция" в центъра на столицата. Снимка: Николай Христов, БНР

Полицията още не е заловила хулиганите, но от кадрите на охранителните камери е установено,  че извършителите са 4-ма.

Това заяви пред БНТ комисар Николай Василев, началник на V-то РУП - СДВР.

"По наше мнение това, което виждаме, не са непълнолетни. Напротив, това са млади хора на възраст между 20 и 25 години, добре облечени и в рамките на 40 до 61 секунди рисуват един автомобил", коментира Василев.

"Установяваме, че надписите се изчистват с пароструйка много бързо. И оттам евентуално правим извод, че това може би е карнавален спрей, който може да се купи във всеки един магазин, да се поръча във всеки един специализиран сайт за продажба на такива спрейове", обясни комисар Василев.

Според данни на полицията "акцията" започнала от булевард "Раковски" и Френската гимназия, през района на Докторската градина и стигнала почти до Зала "Универсиада".

За около два часа през нощта на сряда срещу четвъртък младежите, въоръжени със спрейове, успели да изрисуват общо 22 автомобила. Повечето от нарисуваните коли са били скъпи и нови. 

Ако полицията залови извършители, те ще бъдат обвинени в хулиганска проява. Вероятно санкциите ще бъдат сериозни, защото става въпрос за повреда на чуждо имущество.

Две години зад решетките и полагане на обществено полезен труд грозят "художниците".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!