Чеци иска да излезе от ареста

Юлиан Христов 10 декември 2012 в 14:18 1396 0

Николай Русинов-Чеци. Снимка: БГНЕС
Николай Русинов-Чеци. Снимка: БГНЕС

Обвиненият за смъртта на Яна Кръстева Николай Русинов-Чеци, е поискал да излезе от ареста.

Искането му ще бъде разгледано на 12 декември от Софийския градски съд.

В края на ноември срещу него беше внесен обвинителен акт. Според обвинението убийството на Яна в нощта на 9 срещу 10 юли 2011 година, е извършено умишлено от Чеци. Той обаче е имал и съучастници, които към момента остават неизвестни. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост, е записано в обвинителния акт.

През август Софийският апелативен съд върна Чеци в ареста, след като съдията от Софийски градски съд Мариян Марков го пусна под гаранция от 15 хил. лв. В решението си съдията се позова именно на факта, че Русинов е действал в съучастие с хора, които до момента остават неизвестни. Така оставало съмнение дали той е физическият убиец на Яна.

Няколко месеца след решението му съдия Марков беше пребит пред дома си от неизвестен нападател. До момента от полицията не правят връзка между решението му за пускането на Чеци от ареста.

Няколко дни след откриването на трупа на Яна в Борисовата градина името на Русинов бе посочено от полицията като основен заподозрян. Тогава се оказа, че непосредствено след инцидента той е заминал за чужбина. Още на първия разпит пред полицаите той призна, че е правил секс с момичето в нощта на убийството, но че я е оставил жива в храстите. По време на четиримесечното разследване той остана само свидетел, а обвиняем беше Пламен Трифонов, който изкара няколко месеца в ареста. По-късно обаче експертиза, назначена в чуждестранна лаборатория, недвусмислено насочи полицаите към Чеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови