Бунтът за тока блокира центъра на Варна, гърмят пред EVN в Пловдив

12 февруари 2013 в 20:10 7524 9

 Изгориха чучелото на министър Делян Добрев на протест срещу високите цени. Снимка: Сергей Антнов
Изгориха чучелото на министър Делян Добрев на протест срещу високите цени. Снимка: Сергей Антнов

Над 1000 души излязоха тази вечер в центъра на Варна, за да протестират за трети пореден ден срещу високите цени на тока, предаде БГНЕС.

По информация на "Дарик" демонстрантите са около 2000.

От общината шествието потегли към сградата на "Енерго-про", но бе блокирано по средата на пътя от плътен щит от около 30 жандармеристи. По обиколен път протестиращите се отправиха към сградата, която се намира до Аспаруховия мост в морската столица.

Целият център е блокиран от шествието, има много полицаи. Хиляди хора има по бул. "Владислав Варненчик", протестиращите стигнаха и до автогарата, скандирайки лозунги срещу цените на тока.

С картонени калашници и гърмежи от пиратки пред сградата на EVN започна днешният протест в Пловдив, съобщи "Дарик". Около 200 души се събраха там в 17 ч и уверяват, че протестът става ежедневен. Сборният пункт в делничните дни е пред сградата енерго-дружеството в 17 ч, а през уикенда - в 11 часа от сградата на Пощата.

По-рано днес в София демонстранти изгориха чучело на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред седалището на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!