БСП: Срамен финал за 41-ото Народно събрание

Последна промяна на 08 март 2013 в 11:32 1393 4

Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

Последните дни са срамен финал за 41-ото Народно събрание, заяви от парламентарната трибуна червеният депутат Ангел Найденов.

От името на „Коалиция за България“ той прочете декларация, осъждаща дневния ред от последните две седмици на парламента.

„Това бяха дни на кривите огледала. Дневеният ред на парламента беше, меко казано, неадекватен. Наистина ли сте абсолютно слепи за болката на хората по улицата, наистина ли сте слепи за хорското недоволство? Ттказвате да гласувате още мерки за цената на тока. Как ще обясните на хората, че не желаете да обсъждате тежките проблеми в здравеопазването и оставката на Пламен Цеков“, попита Найденов.

По думите му приетият от мнозинството дневен ред показва ясно, че управляващите в оставка не проявяват никакъв интерес към проблемите на обществото.

„Хората видяха цирковете на ГЕРБ в парламента. Това е срамен финал за 41-ото НС. Трагично е, че изобщо не съзнавате дълбочината на проблемите, които създадохте за хората, продължавате да не разбирате какво изкара хората на улицата – не изчерпаните нерви на Борисов, а изчерпаното търпение на хората“, заключи Найденов.

Той предупреди управляващите в оставка, че гражданите няма да им простят, нито да забравят последиците от мандата им.

„Гладът победи страха и хората излязоха, помитайки напудрените послания на ГЕРБ. Има проблеми с корупцията, с организираната престъпност, с върховенството на закона. Само вие, депутатите от ГЕРБ, не го разбирате. Очевидно разчитате на на късата памет на хората. Има ли по-голямо дебелоочие от това да обещавате за следващия мандат доходи и социална политика. Амнезията няма да ви помогне. Добре, че сте в минало време“, заяви преди последния парламентарен контрол за кабинета „Борисов“ Ангел Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2013 в 12:12

Цинично е също как това винаги се повтаря във всяко Народно събрание :( Явно тоя Парламент <b>не</b> е мястото където се поддържа мотото ни и се работи за интересите ни. Защо тогава трябва да ги хрантутиме тия като не са научили най основното - "Съединението прави силата"? Та те нямат ценз за тая работа.

08.03 2013 в 11:53

Финалът на 40тото не беше по-красив. Но да, този определено е грозен.

08.03 2013 в 11:52

Всички имаме право да говорим

08.03 2013 в 11:48

Другари и другарки Масларови, цинично е точно вие да говорите така. Засрамете се.