БСП: Само в арабския свят подават оставки под натиск на 2000 души

Последна промяна на 24 юли 2013 в 19:37 13751 58

Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС

"Само в арабския свят правителствата подават оставки под натиска на 2-3 хиляди души. Ако сега властта поддаде под натиска на толкова хора, това значи, че влизаме в една спирала и следващото правителство ще бъде свалено по същия начин".

Това заяви в официално изявление за медиите червеният депутат Янаки Стоилов след извънредния пленум на БСП. Той бе категоричен, че не може да става дума за оставка незабавно. По думите му характера на властта не се променя чрез протести.

"Смятате ли, че няколко хиляди души, а не няколкостотин хиляди и милионите в страната, които участват в изборите и могат да предизвикат референдум, стоят с по-голяма тежест в политиката, отколкото останалите", попита риторично  червеният депутат.

Намек за избори през май 2014 г.

Стоилов все пак не изключи възможността да има предсрочни избори през май догодина. Той дори посочи, че на пленума в края на седмицата БСП ще обсъди нов план на кабинета, който ще съдържа краткосрочни мерки до пролетта на 2014 г.

"Ще разгледаме нова проектопрограма на кабинета, преди тя да бъде внесена в Народното събрание. Смятаме, че в тази програма трябва да има по-близък хоризонт - до началото на пролетта, в който да са разчетени конкретни мерки. След като отчетем резултатите от този етап и обстановката в страната, тогава вече можем да обсъдим дали и как действията на парламента и на правителството да бъдат продължени", каза Стоилов, намеквайки, че БСП се готви за избори през май.

БСП не приемат ултиматума "Оставка или кръв"

Червеният депутат отбеляза още, че протестите са променили драстично характера си и от спонтанни и мирни в началото вече прилагат насилие с цел да поставят дилемата "Оставка или кръв". Той обаче посочи, че от БСП не приемат този ултиматум и ще продължават да настояват за поддържане на гражданския мир. 

Според Стоилов зад протестиращите личат олигархични кръгове, "които може би имат колебание дали властта, която са имали досега, ще продължи". По думите му днес има много желаещи, които искат да си присвоят лозунга на БСП - да върнем държавата на хората. Стоилов все пак призна с недомлъвки, че назначението на Пеевски за шеф на ДАНС е било отклонение от този път.

"Разбира се, имаше отклонение от този път, за които хората основателно протестираха, но сега не всички, които издигат тези претенции са най-автентичните говорители по темата", предупреди Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2013 в 16:28

Дааа, до май месец, нали трябва да имате време да теглите заем и да се насмучите като кърлежи преди всичко.
В мирните протести не се вслушахте, а когато на хората почна да им писва и да стават изнервени, "не приемате" агресията, така ли?

25.07 2013 в 15:05

Господин Стоилов ,само в държави от мафиотски тип може да се назначи мафиот за областен управител .

25.07 2013 в 14:11

Много правилно е окачествил Правителството на БСП другаря стоилов. Да, в арабския свят под натиск, а в Европейския -след грешка и като поемане на отговорност.

25.07 2013 в 13:13

странна аналогия с държавите от т.нар."арабски свят",Г-н Стоилов,нали уж една добре стояща в европейските среди социалистическа партия като Вашата/ще си спестя иронията/,не можело да си позволи лекомислени коментари.....апропо,не е лошо да проследите внимателно цялостия процес,както и причинно-следствените връзки от акта на военна намеса в съответните страни.....и още нещо,обърнете внимание на историята на Латинска Америка през XX в.,паралела с държавите от региона би бил далеч по-удачен......

25.07 2013 в 11:29

“Смятате ли, че няколко хиляди души, а не няколкостотин хиляди и милионите в страната, които участват в изборите и могат да предизвикат референдум, стоят с по-голяма тежест в политиката, отколкото останалите”

Я! На изборите милиони гласували за БСП, а 400 (според в.Правда, той винаги истината казва) за ГЕРБ. Баси, за какво им е Болен тогава?

25.07 2013 в 11:10

БСП е партията на тъпите хора. Изказвания от този тип въобще не са първите нито последните

25.07 2013 в 10:42

Г-н Стоилов, как не Ви е срам да говорите толкова безсмислени неща.Вие от българска майка ли сте роден?Радвайте се че сме в България че ако беше някоя арабска страна някои от Вас ако не и всички Вие нагли, по-нагли и най-нагли комунисти вече да бяхте линчували няколко пъти.СВЪРШИ ВИ ВРЕМЕТО.Вървете по дяволите и не се наричайте българи.

25.07 2013 в 10:20

Чак се зарадвах като прочетох що за

25.07 2013 в 10:19

Стоилов боклук смотан, отиди в Сирия, Египет да видиш как пада управлението под натиска на 2-3 хиляди души... Как може да даде тоя малоумник пример с държави, където се води гражданска война, за да се смени режима?
 
X

Парламентът на живо