БСП с ново ръководство и предизборен щаб

Юлиан Христов 09 юни 2012 в 17:44 2891 1

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

БСП си избра нов състав на Изпълнително бюро, както и членове за предизборен център.

Ръководството на БСП се състои от 23-ма души: четирима заместник-председатели - Янаки Стоилов, Георги Пирински, Евгений Узунов и Димитър Дъбов, шестима секретари - Антон Кутев, Бойко Великов, Катя Николова, Красимир Янков, Кристиан Вигенин /международен секретар/ и Евтим Костадинов /секретар-касиер/, говорител - Ангел Найденов и членове - Анна Янева, Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, Илияна Йотова, Йордан Стойков, Михаил Миков, Любомир Петков, Милко Багдасаров, Станислав Владимиров и Явор Гечев.

Гласуването на така предложения от Станишев състав се състоя тайно, като кандидатурите получиха повече от половината членове на Националния съвет.

Първото заседание на новото Изпълнително бюро ще бъде във вторник, а следващият пленум - другата събота.

Националният съвет на БСП е утвърдил и новия състав на Националния предизборен център от 19 души. Председател на щаба ще бъде Сергей Станишев.
БСП е единствената партия, която има силата да се противопостави на ГЕРБ. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев преди да представи проектосъстава на Изпълнителното бюро на партията.„Имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ. Да спечелим изборите - това е наша отговорност не само пред левите хора в България, а и пред разочарованите от ГЕРБ, тези, които се колебаят и тези, които не ни харесват”, подчерта лидерът на БСП, цитиран от Дарик.На пленума присъства и Георги Първанов, който е член на Националния съвет на БСП. Не коментирам – това е право на председателя. Аз съм отстоявал екипния принцип и затова сега просто го приемам като факт, каза той пред журналисти в отговор на въпрос - дали е доволен от състава на Изпълнителното  бюро. Той допълни, че ще помогне с всичко, с което може за успеха в предизборната кампания на БСП. „Аз съм правил много успешни кампании, доказвал съм го. Ще обиколя страната, ще помагам на всички онези региони, които имат нужда от това”, добави Първанов.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews