БСП отрича да има разкол

Елица Мартинова 23 август 2013 в 13:59 2690 5

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС
Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС

БСП отрича информацията, че през есента в лявото пространство ще се появи нова партия, която ще обере част от членовете на традиционната левица.

Това стана ясно от думите на Димчо Михалевски по време на пресконференцията на БСП.

„Информацията е нереална, няма действия за създаване на нова партия вляво. Това не е най-важният въпрос нито за левицата, нито за цяла България. Нямам такава информация“, категоричен бе депутатът на „Коалиция за България“.

Идеята за създаване на ново крило в БСП, което да обедини социалистите, недоволни от ръководството на партията, бе обявено в средата на юли от Татяна Дончева. Тогава тя поясни, че основната цел на новия субект ще бъде борбата с олигархията.

Днес, позовавайки се на собствени източници, bTV съобщи, че в проекта на Дончева ще се включи и бившия президент Георги Първанов.

Информацията бе опровергана и от червения депутат Кирил Добрев.

„Омръзна ми от анонимни източници, за това заставам с името си. Към момента единството в партията е силно и партията има съвсем различни цели от това да търси врага с партиен билет. Няма организация или създаване на нов политически проект. Има единство, има обща цел, с която БСП подкрепя това правителство", обяснява Добрев. Той е категоричен, че в БСП е нужна реформа, а не разединение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови