ГЕРБ: Видяхме как БСП и ДПС гласуват с чужди карти

Елица Мартинова 06 юни 2013 в 11:35 2259 5

Димитър Главчев Снимка: БГНЕС
Димитър Главчев Снимка: БГНЕС

От балконите в пленарна зала видяхме как непознати за нас лица от ДПС и БСП гласуват с чужди карти. Това обяви в кулоарите на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ.

"Много малко време ни трябваше, за да станем свидетели на най-позорното нещо в българския парламент - гласуването с чужди карти. Тъй като кворумът е много висок- 99 души, колегитe от т. нар. управление ще имат доста проблеми. От балкона видяхме, че има хора, които гласуват с чужди карти", заяви Главчев.

По думите му депутатите на ГЕРБ са отказали да участват в заседанието, но са присъствали на пленарното заседание като наблюдатели от балконите.

Бившите управляващи осъдиха промените в Правилника на НС, които позволяват партийното номадство.

"Отсега трябва да ви кажа , че се гласи нова парламентарна група, в която ще участват депутати от "Атака" и БСП. За да може вече "Атака" да си е остинска опозиция - в кавичка, а пък БСП да не ги упрекват в Европа, че са подкрепяни от националисти", обясни Красимир Велчев.

Той обясни, че капката, която е преляла чашата с търпението на ГЕРБ, е била именно тази промяна в Правилника.

"Излязохме, защото сме твърдо против тази точка, а каквото и да направим, те ще си гласуват онова, което са уговорили на тристранката", обясни Велчев.

"Членове на Тройната коалиция си позволяват да се държат безпардонно с български журналисти, с полицаи, с народни представители, избрани с гласа на над 1 милион български граждани. Това, че вчера г-н Сидеров вървеше в пленарната зала и си сипеше обиди към народните представители, към ГЕРБ, ще му се върне като бумеранг. Защото хората нямат къса памет и помнят, че в първите дни на 42-рото НС тази Тройна коалиция получи управлението на България с гласа на г-н Сидеров", предупреди бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови