БСП: 29 млн. лв. бонуси в 9 министерства на ГЕРБ

Елица Мартинова 20 септември 2013 в 15:45 2286 5

Петър Мутафчиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Петър Мутафчиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Допълнително материално стимулиране в размер на 29 млн. лева са получили служители в девет министерства за периода 2011-2012 г., твърди депутатът на „Коалиция за България“ Петър Мутафчиев.

Пред журналисти в парламента той обясни, че е изпратил запитвания по Закона за достъп за обществена информация до всички ведомства. Досега обаче само девет министерства са отговорили – Министерството на транспорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването, Министерството на околната среда и водите, Министерството на отбраната, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на външниет работи., а данните в справките показват, че раздадените допълнителни бонуси в тях само за две години са около 29 млн. лева.

Най-тлъстите бонуси са раздавани в Министерството на финансите – 14 млн. лева, а най-оскъдно допълнителното стимулиране е било в образователното ведомство – 100 000 лв.

Мутафчиев уточни, че не всички служители са се възползвали от допълнителните материални облаги и подчерта, че критиките му не са към самата администрация, а към ГЕРБ и начина, по който те са разпределяли парите във времена на криза.

Първенец в класацията е служител от транспортното министерство, чието име Мутафчиев отказа да назове. Според справката за две години чиновникът е получил 110 000 лева. Според казаното от БСП през юли обаче става въпрос за Емилия Фачева - шеф на една от дирекциите в транспортното ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови