БСП: 29 млн. лв. бонуси в 9 министерства на ГЕРБ

Последна промяна на 20 септември 2013 в 15:45 1836 5

Петър Мутафчиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Допълнително материално стимулиране в размер на 29 млн. лева са получили служители в девет министерства за периода 2011-2012 г., твърди депутатът на „Коалиция за България“ Петър Мутафчиев.

Пред журналисти в парламента той обясни, че е изпратил запитвания по Закона за достъп за обществена информация до всички ведомства. Досега обаче само девет министерства са отговорили – Министерството на транспорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването, Министерството на околната среда и водите, Министерството на отбраната, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на външниет работи., а данните в справките показват, че раздадените допълнителни бонуси в тях само за две години са около 29 млн. лева.

Най-тлъстите бонуси са раздавани в Министерството на финансите – 14 млн. лева, а най-оскъдно допълнителното стимулиране е било в образователното ведомство – 100 000 лв.

Мутафчиев уточни, че не всички служители са се възползвали от допълнителните материални облаги и подчерта, че критиките му не са към самата администрация, а към ГЕРБ и начина, по който те са разпределяли парите във времена на криза.

Първенец в класацията е служител от транспортното министерство, чието име Мутафчиев отказа да назове. Според справката за две години чиновникът е получил 110 000 лева. Според казаното от БСП през юли обаче става въпрос за Емилия Фачева - шеф на една от дирекциите в транспортното ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2013 в 18:06

Значи, тази информация всеки може да я получи по реда на ЗДОИ. Нищо не вършат тези червени боклуци. Оставка!

Да видим дали по същия ред ще се получи и информация за това кой назначи Пеевски....

20.09 2013 в 17:28

Еми ГЕРБ раздаваха пари само на своите, бе. Сега да чакат само от тях подкрепа за сваляне на правителството. Останалите българи никога вече няма да допуснат на власт тая мафиотска шайка начело с техния бинбашия от Банкя.

20.09 2013 в 16:50

Е, и? Незаконно, неправомерно, неправилно ли са раздадени? Ако да - не можете да ги вземете ли?
Какво трупате дивиденти от голи думи?
Тоя фасаден цирк дето го играете всичките в парламента вече не хваща ред.

20.09 2013 в 16:21

Спомням си аз, когато вДянков разправяше че сме живеели по-добре,но не сме го осъзнавали. Чак сега разбирам че единствените осъзнали този факт са хората от неговото министерство. НИКОГА ПОВЕЧЕ МУТЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ!

20.09 2013 в 16:21

За сравнение, на НС годишната му заплата без екстрите излиза около 19 милиона лева на година.
Всъщност сумата е доста по-голяма, но няма значение.