Братушките пак немили-недраги по морето ни заради фалирала фирма

Вероника Шербанова 03 септември 2012 в 14:51 1308 0

Нов проблем с руски туристи заради фалит на туроператорска фирма. Снимка: БГНЕС
Нов проблем с руски туристи заради фалит на туроператорска фирма. Снимка: БГНЕС

Нов проблем е възникнал с руски туристи, почиващи на българското Черноморие. Причината - отново  фалит на туроператорска фирма, този път руска, съобщи РИА Новости. 

Най-малко 50 руски туристи са принудени да заплатят отново за престоя си заради фалита на руската фирма „ЧериТур“. 

По-рано генералният директор на „ЧериТур“ Дмитрий Черепов заяви, че са заплатени всички дължими такси на българските хотели. По данни на фирмата в момента в България се намират около 150 техни клиенти.

„Туристите се прехвърлят към фирма Vassy, с която „ЧериТур“ също има неуредени финансови взаимоотношения“, заяви ръководителят на Руското обединение на туроператорите „Ростурпомощ“ Едуард Кузнецов. „В хотелите искат от туристите да им заплатят за престоя, те пък се обаждат на нас. Сега събираме цялата информация“, обясни той. 

По данни на Руския съюз на туристическата индустрия от Vassy също искали от туристите да заплатят наново за престоя си, като ги заплашвали, че няма да им уредят самолетни билети за връщане в Русия. Много от почиващите нямали възможност да заплатят наново таксите с парите, с които разполагат, тъй като ставало дума за суми между 500 и 1800 евро. 

Паспортите на много от руснаците са задържани в хотелите, за да не могат да си тръгнат, преди да заплатят необходимата сума, каза говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина. 

От българската фирма партньор на  „ЧериТур“ съобщиха пред руското радио "Вести", че туристите могат да бъдат включени в черни списъци и да не бъдат пуснати от страната заради неплатените такси.

От „Ростурпомощ“ вече са поискали съдействие от българските власти и обещават, че туристите, които нямат пари да заплатят за престоя си, няма да останат на улицата. 

Преди по-малко от две седмици други 500 руски туристи бяха оставени без платени нощувки и самолетни билети заради фалита на българската туроператорска фирма Bulgarian Vip Tours (BVT). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови