Наш туроператор фалира, заряза 500 руснаци на морето

22 август 2012 в 18:39 1947 1

Все повече чужденци посещават страната ни.Снимка:БГНЕС
Все повече чужденци посещават страната ни.Снимка:БГНЕС

Туроператорът Bulgarian Vip Tours (BVT) обяви фалит днес, заради което остави около 500 руски туристи на нашето Черноморие без платените от тях тях нощувки и полети.

Ръководството на BVT заяви, че фалитът е предизвикан от сериозни загуби заради фалита на основен партньор от Русия.

През последните месеци Bulgarian Vip Tours се опитваше да намери пари, но задачата в крайна сметка се е оказала непосилна.

Говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина съобщи за 500-те зарязани туристи пред Риа „Новости".

Вчера няколко български хотела са поискали от туристите на BVT повторно да си заплатят за престоя, защото не са получили никакви пари.
„Руските туроператори вече са превели на BVT средствата за туристите, но въпреки това, хотелите не са видели дори част от тези пари", разказва Ирина Тюрина.

С фалиралия туроператор работят няколко руски фирми-партньори, които вече са поели ангажимент да се погрижат за туристите.

"Руските туристи ще завършат ваканцията си в страната ни безпроблемно", обявиха от икономическото министерство след среща на зам.-министър Иво Маринов с два български туроператора.

"МИЕТ получи уверение от управителя на „Бългериан Вип Турс” Николина Добрева, че иранските й партньори ще заплатят престоя на туристите от Иран, които в момента са на почивка в България и тези, които предстои да пристигнат. След разговори с туроператори е разрешен и проблемът с настаняването на пристигналите днес туристи от Казахстан. Предприемат се действия за престоя и на грузинските туристи, които са на почивка в Слънчев бряг", се казва в съобщението на министерството.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови