Бранимир Ботев става зам.-министър за туризма

Владимир Йончев 22 юли 2013 в 21:17 2988 2

Бранимир Ботев
Бранимир Ботев

Бранимир Ботев е дългоочакваният зам.-министър на икономиката, който ще отговаря за туризма. Назначението му бе  оповестено от пресцентъра на Министерски съвет.

Ботев е председател на асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни напитки. Кандидатурата му е била подкрепен от общо 30 организации.

Бранимир Ботев е бил член на Консултативния Бизнес научен Съвет при министъра на земеделието и храните. През 2012 г. е бил член на УС "Деловая Россия", а през 2008г. – на УС на Националния борд по туризъм.  Завършил е "Социология" с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски език.

Новият зам.-министър минава за "царски човек", заради добрите му отношения както със Симеон Сакскобургготски, така и с голяма част от елита на НДСВ. С името му се свързват 2 изби - "Домейн Бойар" и "царската изба" в град Баня.

Постът зам.-министър, отговарящ за туризма се смята за особено важен. Преди да поеме мандата за съставяне на правителството, премиерът Пламен Орешарски заяви, че е искал да отдели туризма в отделно министерство, но няма да го направи, за да не губи време. Въпреки това стана ясно, че ресорът ще има по-особен статут.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!