Борисов праща министрите на опера

19 октомври 2012 в 11:00 1768 2

Операта в Бургас е изключително съоръжение, което преди няколко дни пуснахме и на 12 декември ще гостува Виенската опера на операта в Бургас, така че който обича това изкуство, аз ще бъда възпрепятстван, но министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че - който има желание! Действително е станало едно прекрасно съоръжение.

Тази покана отправя премиерът Борисов към министрите си на последното заседание на кабинета в сряда, става ясно от публикуваната стенограма.

Освен като почитател на операта вицепремиерът Цветанов има и друга задача - да обясни на парламентарната група на ГЕРБ каква е позицията на правителството относно референдума за АЕЦ Белене.

"Ние заставаме твърдо за провеждане на референдум и настояваме БСП да си махнат само думичката, която прави текста противоконституционен, да го формулират като изграждане на нова ядрена централа. За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и „атомна” не може да бъде, трябва да е „ядрена”, защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме. Затова, като приключим тук, Цветанов ще отиде до парламентарната група да им каже още веднъж какво е нашето решение.

След като хвали регионалния министър Лиляна Павлова за бързата разяснителна кампания по въпроса с остъклените балкони и това, че хората няма да бъдат глобявани, Борисов отправя съболезнования към правосъдния министър Диана Ковачева, която е изгубила баща си. "Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее", съветва Борисов.

Премиерът продължава да хвали министрите си, като дава за пример Сергей Игнатов и Томислав Дончев, за това че образователното министерство има висока усвояемост на евросредства. "Стана много добре, защото дойдоха ректорите на почти всички институти, получиха най-малко по 700-800 хиляди, примерно, Софийският университет – към 3 милиона по различните програми и най-вече, че докторантите получават по 16 000 лева и в същото време им се дава възможност да работят по своите приоритети", продължава Борисов.

След кратко наставление към зам.-финансовия министър Владислав Горанов за среща с ръководството на обсерватория "Рожен", заради опасността от закриването ѝ, Борисов иска организирането на обща среща с румънския си колега, за да защитят пред еврокомисията проекта "Дунав мост 2".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови