Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов потвърди за вота на недоверие наесен, иска бързи избори

OFFNews 12 август 2013 в 13:54 3359 29

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди намеренията на парламентарната си група да поиска гласуване на вот на недоверие на кабинета "Орешарски" през есенната парламентарна сесия. Това ще помогне да бъдат проведени предсрочни избори за Народно събрание, което според Борисов трябва да се случи възможно най-бързо.

Борисов коментира политическите си намерения в интервю за БНР.

"Вотът на недоверие е допустим от закона акт, от който възнамерявам да се възползваме. Още веднъж ще посочим слабостите на това управление. Каквато и тема да се избере, тя е удачна", посочи бившият премиер.

ГЕРБ в момента има кметове на болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента, и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС, каза още той.

Борисов лансира и интересна теза за не-подаването на оставка от кабинета. Според него управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел. "Всичко в държавата се върти около това да се намери работа на Станишев", каза Борисов.

Депутатите не могат да се съберат за извънредно заседание и няма да има. Това, което ние им поставихме и искахме българското общество да види, че срещу президента бяха изговорени куп лъжи, е безспорен факт. Видяхте, че Законът за бюджета отиде при президента, той го държа малко повече от 24 часа и го върна със своите забележки, което е абсолютно в правилата, в нормите, в Конституцията, във всичко. Ако тази тройна коалиция "Атака", БСП и ДПС искаха да имат такъв актуализиран бюджет веднага, те щяха да свикат в неделя или понеделник заседание и тази тема да приключи", коментира Бойко Борисов.

"Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!