Борисов пита RWE кой ги е изгонил от България

Николаос Цитиридис 03 октомври 2012 в 11:37 1723 5

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е възложил на министъра на енергетиката и икономиката Делян Добрев да се свърже с централата на германската компания RWE и да поиска писмен отговор дали ГЕРБ и настоящето правителство ги е изгонило и дали те са били съгласни с тези заеми от половин милиард за АЕЦ „Белене“ .

Като слушах - какви лъжи говори Станишев за това, че ние сме изгонили RWE, просто се забавлявах истински, каза преди заседанието на Министерски съвет премиерът Борисов. 

„Просто вече няма да правя компромиси”, каза Борисов. 

„Станишев първо казва: „Ние в ПЕС и Европейските социалисти сме - България да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички критерии. В същото време - България и ГЕРБ се провалиха по пътя за Шенген. В едно изречение казва две биещи се абсолютно една с друга невъзможни тези. Ако Европейските социалисти са - България да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички критерии и това го е казал Европейският парламент, ЕК, Европейски съвет, как от трибунката му се изкълчи устата в парламента да каже, че това е провал на ГЕРБ?”, каза още премиерът. Според него - е хубаво да се чете и това, което казва Международният валутен фонд, за да може българинът да сравнява това, което казва Станишев и това, което казват световните експерти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови