Борисов: Пеевски е депутат, това е безспорно и ясно

Елица Мартинова 09 октомври 2013 в 10:39 3809 14

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Пеевски е избран депутат, той е избран депутат. Това е тема, която е безспорно ясна."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса дали одобрява решението на Конституционния съд, според което Делян Пеевски остава депутат.

Макар че именно ГЕРБ оспори пред КС оставането на Пеевски като депутат, Борисов не вижда необходимост темата да бъде обсъждана или коментирана, защото според него тя е пределно ясна. Той посочи, че избягва да коментира решения на съда.

Според Борисов вчерашната позиция на Конституционния съд е оборила твърденията, че по време на управлението си ГЕРБ са вкарали свои магистрати в КС, за да влияят на решенията им.

"С това си решение КС още веднъж показа, че това, което говорехте месеци наред по време на управлението на ГЕРБ, че ГЕРБ е завзел съдебната система, че ГЕРБ назначава съдии, че ГЕРБ назначава прокурори. Какво се получи? ГЕРБ е най-демократичната партия и нямаме никакви лостове да влияем на съдиите, с което се гордеем, че сме направили такъв избор, че те да работят по съвест", каза Бойко Борисов.

Според него по-интересен е въпросът с писмото, което Делян Пеевски е изпратил до КС, за да заяви, че няма да се яви на изслушване.

"В него той казва, че контрабандата и корупцията са го спрели за поста на шеф на ДАНС. Аз, доколкото си спомням, Местан и Станишев оттеглиха кандидатурата му. Ето това е въпросът, за коя част корупцията", посочи експремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!