Борисов пак не уважи комисията за "Авиоотряд 28" (видео)

Нели Чолашка 16 юли 2013 в 15:08 2426 8

Заседание на комисията за
Заседание на комисията за "Авиоотряд 28". Снимка: Лъчезар Ангелов

Бившият премиер Бойко Борисов отново не се яви на заседанието на анкетната комисия за полетите на "Авиоотряд" 28.

Това е втора покана към експремиера, която той не уважи. Първата беше отправена чрез парламентарната група на ГЕРБ, а втората е изпратена на личния му адрес.

Председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака" обяви, че доста трудно се е сдобил с личния адрес на Бойко Борисов.

Не открих адреса нито в Народното събрание, нито в Министерския съвет и накрая го потърсих чрез МВР, обясни Лаков. Лидерът на ГЕРБ е в нелегалност, допълни той.

Лаков напомни на бившия премиер, че като не се явява пред комисията нарушава Конституцията и Правилника за работата на Народното събрание.

Антон Кутев от БСП предложи комисията да попита юридическата комисия какви са законовите механизми един гражданин да бъде доведен в парламента, ако отказва да се яви.

Председателят на комисията на шега предложи да направят изнесено заседание в Банкя и ако се наложи да отидат там с хеликоптер.

По последни данни много полети на "Авиоотряд 28", сред които този на Бистришките Тигри, са регистрирани са закъснение.

На заседанието днес на комисията се явиха бивши и настоящи шефове на Летище София.

Депутати им напомниха, че от 267 полета на авиоотряда за последните четири години за 135 липсва информация кой и защо е летял.

Отделно от това от Министерството на отбраната са подали информация за 16 полета на "Авиоотряд 28"от и до авиобаза Безмер, а по данни на самия авиоотряд те са 55.

Или е изгубена информация или се подава невярна информация, коментира Венцислав Лаков.

По думите му комисията е изискала информация от прокуратурата, където са предадени по-подробни данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови