Борисов: Който е с ГЕРБ, печели избори

Юлиан Христов 17 май 2012 в 08:51 1022 0

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Тези, които са в коалиция с ГЕРБ, управляват или печелят изборите. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. Премиерът даде пример с последните частични местни избори в Кюстендил, където Коалиция за Кюстендил на кмета Петър Паунов спечели най-много мандати от БСП, ГЕРБ и "Лидер".
Например кметът на Кюстендил, той е независим, той работи прекрасно с мен, случват му се проектите. Победата на Петър Паунов причислявам към добрата ни работа с кмета. Хората в града знаят, че който ги управлява, той е добре с централната власт, случват се проекти, коментира премиерът.
Борисов коментира и бъдещето на СДС и дали е възможна коалиция с ГЕРБ. "Каква е драмата, понеже вие използвате тази дума в дясно, и по-точно СДС и ДСБ. ГЕРБ изпълни всички техни мечти. Те мечтаеха някой да дойде да развали „Бургас-Александруполис”. ГЕРБ дойде и свърши тази работа. Те мечтаеха някой да намери сили ди да каже, че проектът „Белене” е прекалено скъп за възможностите на българите и да го прекрати. Дойде ГЕРБ, свърши това. Те мечтаеха да дойде някой, да наложи финансова дисциплина, да свали бюджетния дефицит под 2%. И това се случи. Техните избиратели вдясно мечтаеха световните рейтинговите агенции да започнат да вдигат рейтинга на България, не само да го свалят. ГЕРБ сега са лоши. В кое? Винаги съм казвал, че ГЕРБ и двете партии СДС и ДСБ идеологията ни е обща, начинът на постигане ни е различен", коментира премиерът. Относно предстоящия конгрес на БСП премиерът отговори, че "от 90-те година, когато не е задължително да гледаме конгресите на БКП", не се интересува. "Да си избират когото искат, когото и да изберат – никаква работа", каза Борисов.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!