Борисов и министрите на контрол в парламента

02 ноември 2012 в 07:43 1733 0

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и почти цялото правителство ще отговоря на въпроси на днешния парламентарен контрол. Борисов ще отговаря на на питане за дългосрочния икономически план на правителството.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще отговаря на 13 въпроса на депутати от опозицията, сред които са за търга за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд, за скандален търг за добив на дървесина, за снабдяването на населението с дърва за огрев.

Симеон Дянков, министър на финансите, пък ще отговаря на въпроси за финансирането на Българската академия на науките (БАН) и за политиката на правителството за облекчаване на земеделските производители при ползване на горива за селскостопански нужди.

Здравната министърка Десислава Атанасова ще дава обяснения за побой над длъжностно лице в болницата в  Дулово.

За реставрацията на паметника на Цар Освободител и контрола, които упражнява Министерството на културата ще говори министърът на културата Вежди Рашидов.

Към Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, има 14 въпроса от народни представители, сред които са за строежа на джамия в Горна Оряховица, за водоснабдяването на Добрич.

Предвидено е още в парламентарния контрол на въпроси на депутати да отговарят още министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, военният министър Аню Ангелов, Тотю Младенов, министър на труда, просветният министър Сергей Игнатов и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови