Борисов: Благодаря на Марковска, че се пенсионира

Николаос Цитиридис 22 ноември 2012 в 09:18 2177 1

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Благодаря на Венета Марковска, че след третата ми молба си реши да се пенсионира.

Това каза в сутрешния блок на Нова тв премиерът Бойко Борисов в коментира по случая със скандалната кандидатура за Конституционния съд (КС).

Премиерът смята, че постъпката на Марковска най-накрая е спряла всички спекулации за КС и проблемите в държавата. Бойко Борисов се е намесил в крайния избор за конституционен съдия заради острата реакция на Брюксел по темата. По думите на премиера доклад от ЕС нямало да има по казуса "Марковска", но мониторинг е нужен. Съдебната система е последното място, в което реформите не са извършени в пълен обем, смята той.

Във връзка Във връзка с информацията, че сините депутати няма да подкрепят предложената от ръководството кандидатура на бившия президент Петър Стоянов, Борисов заяви, че ако е така, е жалко, защото, "ако ги слушаш Синята коалиция, те са готови да управляват самостоятелно".

Премиерът коментира и темата за "Южен поток" като един от най-успешните проекти, които България е постигала. Ще се създадат работни места, ще получаваме транзитни такси и ще станем основен разпределител и повече няма и да чуем за проблем с газа, каза Борисов. По думите му тръбата ще бъде разделена между България и Русия, газът е екологично чист и до 2015 г. ще се взимат транзитни такси.

 От ГЕРБ сме "за" ядрената енергия, но сме "против" строежа на Белене с държавни пари, защото ги нямаме, добави премиерът по темата за референдума.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!