Борисов бил агент на Шесто - нова версия, но без доказателства

10 февруари 2013 в 19:43 4322 9

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е бил агент на Шесто управление на комунистическата Държавна сигурност. Тази версия разви пред БНР журналистът Асен Йорданов, собственик на сайта "Биволъ".

Депутатът от Великото Народно събрание Пламен Симов каза пред сайта "Биволъ", че в разговор с Григор Шопов, директор на ДС, самият Шопов му е споменал, че Тодор Живков се охранява от лице, което е агент на Шесто управление – това е Бойко Борисов, съобщи Асен Йорданов.

Журналисът уточни, че разговорът между Симов и Шопов е бил през 1991 г. - по това време Симов е бил председател на парламентарната анкетна комисия за разследване на престъпленията на комунистическия режим.

Пламен Симов каза, че същият този Шопов е споменал, че Борисов е сложен за охрана на Живков от Андрей Луканов. И каза, че ако случайно бъде изгубен контрол върху контактите на Живков, инструкцията на Луканов е била Живков да бъде ликвидиран, ако се наложи. Това е инструкцията на Луканов към охраната на Живков. Според Пламен Симов, тези разговори са записани на магнетофонни ленти, тъй като те са били в рамките на официална работа на анкетната комисия към парламента. Записите, заедно с 5000 печатни страници документи, са депозирани в Главната прокуратура и в архива на Народното събрание, съобщи още Йорданов.

Симов твърди, че съществува запис от 6 ролки на магнетофон УХЕР. Аз не съм институция, която да провери и да прослуша тези записи. Това не са мои думи - цитирам Симов, предупреди собственикът на сайта "Биволъ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!