Бомбени заплахи срещу 3 съдилища в София и Варна

13 декември 2012 в 09:39 1216 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Поредица от анонимни сигнали за поставени взривни устройства блокираха работата на съдилищата във Варна и София.

Сигналите са били подадени приблизително по едно и също време в Съдебната палата в София и в двете съдебни палати във Варна. Съдилищата в София и Варна са обект на анонимни заплахи от няколко седмици. 

Около 8.19 часа анонимен мъжки глас се е обадил на тел. 112 и заявил, че в сградата на Съдебната палата в София има поставени две взривни устройства. Администрацията и всички хора в Съдебната палата, където се намират и Софийският окръжен, Апелативният, Военният, Военно-апелативния съдилища и Прокуратурата, бяха изведени от сградата.

Обаждането е направено от мобилен телефон. Мъжът заявил, че ако до един час полицията не изведе хората от сградата, взривното устройство може да избухне. Той заявил, че в сградата са поставени две бомби. Екипи на полицията са на място и извършват проверка. 

Днес Софийски градски съд трябваше да заседава по т. нар. дело "Октопод", в което подсъдим е Алексей Петров. Днес съдът трябваше да се произнесе по искането на адвокатите на подсъдимия да излезе от ареста. 

По-късно от съда заявиха, че съдебните заседания в палатата са подновени, след като в сградата не е открито взривно устройство.

Сигнали за бомби бяха получени и в двете съдебни палати във Варна. Минути след 8,00 часа тази сутрин на няколко телефонни поста, в т.ч. и на тел.112, е получен сигнал за поставено взривно устройство в съдебните палати на площад „Независимост" и на площад „Тракия" във Варна.

За час е била преустановена работата в Съдебната палата на площад „Независимост" и след проверката на техническите служби, в 9,30 часа са възстановени сутрешните заседания във всички отделения на Варненския окръжен съд, а в 10,00 часа започват и насрочените дела в Апелативен съд-Варна. Възстановена е и работата с граждани. 

След проверка в Съдебната палата на площад „Тракия", в 11,00 часа ще продължат заседанията, насрочени за днес в Районния съд, както и обслужването на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!