Бойко си хареса Класната за конституционен съдия

25 ноември 2012 в 15:02 2640 0

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

"Прекрасна кандидатура" - така премиерът Бойко Борисов коментира в Етрополе номинираната от ДСБ Екатерина Михайлова за конституционен съдия.

От думите му стана ясно още, че одобрява и трите издигнати кандидатури за главен прокурор - Сотир Цацаров, Борислав Сарафов и Галина Тонева. Според Борисов и тримата "имат изключителни биографии".

"Убеден съм, че когото и да изберат от тях, ще бъде добър главен прокурор", каза Борисов, цитиран от БНР.

 Борисов отказа да коментира скандала на СДС след отказа на Петър Стоянов да бъде избран за конституционен съдия. "Когато разговарях с лидера на СДС, не съм коментирал кой да е техният кандидат. Ако те могат да решат вътрешните си проблеми и издигнат кандидатура, ГЕРБ ще ги подкрепи", каза Борисов.

 В Етрополе премиерът присъства на откриването на ремонтирани обекти с пари от Европейския съюз.

Това става в момента, в който се вихри скандалът със спечеленият от община Етрополе европроект, който бе спрян от Брюксел, защото обслужва лични интереси на местния депутат Емил Димитров. След предупреждение от Европейската комисия МОСВ спря парите. В последните седмици обаче тече кампания за ново пускане на транша към депутата от ГЕРБ, а в петък министърката на екологията Нона Караджова дори защити скандалния проект от парламентарната трибуна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови