Бойко Борисов: Полиция не може да стои на партийни мероприятия

20 януари 2013 в 13:15 2067 2

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Когато има партийни мероприятия, вътре не може да стои полиция. Ако това бъде направено, ще кажете, че има полицейщина или – се провежда партиен форум под полицейски надзор. Затова политическите партии сами организират охраната на свои събития.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в коментар на вчерашното нападение върху бившия лидер на ДПС Ахмед Доган и след обвиненията към Националната служба за охрана, че гардовете й са допуснали въоръжения нападател в залата, както и че са се забавили в реакциите си. След като нападателят бе свален на земята, той беше удрян и ритан от делегати в продължение на няколко минути, преди да бъде изведен от залата.

В отговор на това шефът на службата ген. Тодор Коджейков заяви, че НСО не е имала никакъв ангажимент към регистрацията на делегатите и че вътрешната охрана е била поверена на фирма "Крон Секюрити", охраняваща НДК. От фирмата пък заявиха, че целият им ангажимент бил да упътват гостите и делегатите до зала 3, където се провеждаше конференцията на ДПС.

Разбира се, когато има внезапност на едно нападение, реакцията на службите винаги е закъсняла. То винаги е по-напред от тях. Има случаи в света, когато са убивани невинни хора заради бърза реакция на службите. Това е и рискът на публичните мероприятия. Когато един политик иска да е близо до хората, това винаги носи риск от подобен инцидент, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!