Бившите министри - а сега накъде

Нели Чолашка 13 март 2013 в 16:39 3358 5

Бившите министри предават властта. Снимка: Сергей Антонов
Бившите министри предават властта. Снимка: Сергей Антонов

Половината от министрите на Бойко Борисов няма да го изоставят след края на властта и ще помогнат в организирането на предизборната кампания на ГЕРБ, показа проверка на OFFNews.

Най-категорична беше "тежката артилерия на ГЕРБ", както се самоопредели здравната министърка Десислава Атанасова: "Няма да се върна в болницата в Русе, излязла съм и от русенската адвокатска колегия. Участвала съм в създаването на ГЕРБ и затова ще се включа в предизборната битка“.

Нещо подобно обяви и бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Той ще се включи в организацията на предизборната кампания на ГЕРБ в Хасково, откъдето е родом.

Друг млад министър, който Борисов водеше със себе си навсякъде – регионалната Лиляна Павлова, обяви, че най-вероятно ще участва "под една или друга форма в предизборната кампания".

Мирослав Найденов също остава верен на Бойко и ще се включи в предизборната борба.

Бившият социален министър Тотю Младенов каза, че ще си почива, на ако ГЕРБ го призове, ще се включи в предизборната кампания.

Ивайло Московски, бивш министър на транспорта и съобщенията, първоначално отказваше да сподели с какво ще се занимава, но после призна, че по-скоро ще остане в политиката.

Томислав Дончев, който отговаряше за усвояването на еврофондовете, и външният министър Николай Младенов все още не се ангажират официално с предизборната кампания на ГЕРБ.

Томислав Дончев сподели, че ще продължи да преподава във Великотърновския университет и да се занимава с анализаторска дейност, в която ще вложи големия опит, който е придобил като министър.

За Цветан Цветанов Борисов обяви още преди да подаде оставка, че ще оглави предизборния щаб на ГЕРБ. Дори се появиха спекулации, че това означава да го отстрани като вътрешен министър, защото последните промени в Изборния кодекс забраняват шефовете на щабовете да са в изпълнителната власт.

Скулпторът Вежди Рашидов, бивш министър на културата, първо ще свали вратовръзката и после ще реши какво ще прави. Той няколко пъти е казвал през последната година, че не иска и няма да участва в следващия кабинет.

Екоминистърът Нона Караджова обяви, че със сигурност няма да се занимава с политика. Следващия месец тя ще почива и ще го посвети на семейството си.

Стефан Воденичаров, министър на образованието за месец, се връща в БАН. За него оставката на правителството дойде дюшеш, защото отпускът му като председател на БАН изтичаше преди края на мандата. 

Финансовият министър Симеон Дянков се готвеше да участва в предизборната кампания и направи заявка за това, след като Борисов подаде оставката на целия кабинет, но беше порязан от Бойко. Бившият премиер обяви, че не го иска повече.

Дянков няма да се върне обратно в да живее в САЩ, а ще продължи да пътува между щатите и България. Имал предложение да напише книга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови