Бюро по труда организира рекламата на Стоичковите студенти

Последна промяна на 30 март 2013 в 16:16 3553 17

Листовката, рекламираща движение
Листовката, рекламираща движение "Орлов мост", създадено от НПСС и избрало за свой водач Христо Стоичков. Снимка: OFFNews

Бюрото по труда в Студентски град е организирало раздаването на рекламни брошури на Движение "Орлов мост", създадено от компрометираното Национално представителство на студентските съвети (НПСС), от което се разграничиха студентските съвети на големите университети у нас и което си избра футболиста Христо Стоичков за водач.

На младежите, които раздават флаерите, се натъкнаха репортери на OFFNews.

От едната страна на листовката, под заглавие "Изборите на народа", пише: "Ние, Движение Орлов мост, призоваваме всички българи, които искат да изметат прогнилата политическа система, да поемата своята гражданска отговорност като се включат активно в предварителните избори, организирани от нас". (Запазена е оригиналната пунктуация.)

Под този текст има призив към четящия да издигне свои кандидати за народни представители и е публикуван интернет адрес, на който хората могат да номинират.

Най-долу пише "Движение Орлов мост".

В разговор младежите, раздаващи листовките, обясниха, че са били "извикани от бюрото по труда в Студентски град", както и че им плащат по 25 лева на ден за 8-часов труд.

Самите те не знаели кой е работодателят им, а листовките коментират като "някакви бунтовнически работи" и "някаква тъпотия".

"Интересно е да знаем дали с нашите пари, отчислявани към НПСС, се плаща за тази реклама. Искаме да знаем дали с нашите пари се плаща за нещо, което ние не одобряваме", коментира Ангел Златков от Движение "Промяна за студентите", което също алармира за организираната реклама.

По закон НПСС получава бюджета си, като всеки студентски съвет на университет отчислява по 10% от бюджета си. Бюджетите на студентските съвети пък са равни на минимум 1% от таксите за обучение, които студентите плащат на университетите си.

OFFNews потърси пиарката на НПСС Мария Немска, за да разбере кой плаща на студентите за раздаването на флаерите. Тя не отговаряше на мобилния си телефон. Само сигнал "свободно" даваше и телефонът на секретаря на НПСС Мариян Ников.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2013 в 01:52

Много шум за нищо. Аз разгледах сайта на това НПСС. Хората си работят по тяхната задача и не разбирам защо беше целия този шум около тази организация. Явно някой имаше за цел да бъде унищожена или нещо такова

31.03 2013 в 15:23

НПСС се появи в момент, в които нямаше правителство вече, НПСС гони интересите на студентите, абсолютно нормално е да има разнообразни мнения, това е структура която се стреми към промяна в образователния закон, не се е изправила да оправя страната, да обединява протестиращите, не ви се иска студетите и младите да се вклиючват в политиката на страната, но то е наложително и адекватно в сферата на образованието да има участие от прякозасегнатите, в кое правителство досега се позволиподобно нещо, да някои подкрепяха и работеха по промените в образователната система, но далеч не е достатачно.. нали това искат хората и протестиращите, професионализам в правителството, адекватност, съгласуване с народа.. дайте им шанс тогава

31.03 2013 в 15:03

"Нямам думи", НПСС няма нищо общо с протестите, за съжаление! След големите протести се появиха не само НПСС, но и много други поръчкови организацийки. НПСС е номанклатурна организация - по закон има една организация "представяща" исканията на студентите и тя е НПСС. По същия начин преди време имаше една единствена партия представяща желанията и стремежите на всички хора в тохгава Народна Република България.
НПСС винаги е обслужвала тясно политически интереси и никога интересите на студентите. Както се вижда дори рапространението на странните плакати на НПСС е платено, ergo студентите не го правят по идейни и некомерсиални подбуди. На "моята партийна централа" и е изгодно в България да има мислещи хора. Членовете на Партията ми е засега от един човек, ще питам жената дали не иска и тя да влезе в ръководството на "партийната" ми централа.
Четем и коментираме онова, което не е тайна за никого: Че ръководството на НПСС няма нищо общо със студентите; Че се появиха след като протестите силно намаляха; Че ползват бюрото по труда за да наемат хора да им лепят листовки и т.н. Другият път като се обръщате лично към мен не забравяйте да се обосновавате. Това , че група хора е решила да подкрепи протестиращите студенти (освен всички останали хора, което е странно) е похвално. За съжаление подкрепата на протеста не означава, че таси псевдорганизацийка има роля в протестите (освен като активен зрител).

31.03 2013 в 14:30

Да точно НПСС визирам. Защо смяташ, че се грижи за интереса на лидера ?? Явно въобще не си запознат с исканията им или просто така ти е поръчано да се правиш на разсеян, да провокираш и спекулираш .
Колкото до протестите, НПСС винаги е подкрепяло исканията на студентите , явно ти и твоята глутница от провокатори четете и коментирате както ви изгодно на вас и на вашата партийна централа.

31.03 2013 в 10:42

Aз пак не разбрах коя е "организацията" която визира 'Нямам думи'. Понеже ако е НПСС това че работи за "всички студенти", си е откровенна лъжа. Работи със сигурност за един недоучен студент, който е начело. Както и за онези които обслужва същия. За останалите не съм въобще сигурен, да не кажа, че никой не е чувал за тях.
"Помислете за в бъдеще, за идващите поколения, тези промени са от огромна необходимост, младежта се нуждае от тях." - Точно понеже за тях мислим, гледаме да не пускате откровенни лъжи. Младежта определено не се нуждае от псевдоорганизацийки, които защитават единствено и само интересите на "шефа".
Къде беше тази организация когато студентите протестираха заедно с хиляди други хора??? Ами покрила се беше в миша дупка някъде край нечия партийна централа. Къде беше тази организация във Варна да речем, по време на над 70 000-ният протест? Ами как къде- беше се завряла под леглото от страх да не я изметат заедно с останалите ... Накрая като се поуталожиха нещата изведнъж се появиха всякакви полупартийни боклуци, които видите ли ръководели протеста. Изпълзяха като мишоци от дупките, направиха си "Движения" и казаха "Ние сме протеста". Жалко и недостойно поведение. Ако ни е такава "младежта", язък! Слава Богу, младежта на България няма нищо общо с такива жалки и недоизмислени организацийки.

31.03 2013 в 08:50

Е поне вожда на НПСС трябва да го знаеш - студентства вече десет години и е прекъснал поради слаб успех. А регистрацията в дарикнюз кръти мифки - пак ли ще раздавате чайчета с амфетки?

31.03 2013 в 04:00

Само като му видя лидера на това движение , редом до Емо Фаса и недоразумението , наречено ректор на СА "Д.А.Ценов" / човека ще се обърне в гроба/ и ми се изяснява колко гражданска е историята.Куцо , къораво и сакато се втурна на лов за риба в мътни води.

30.03 2013 в 20:06

Под младите хора визирам всички студенти. Нямам физическата възможност да ги изброя, камо ли да знам имената на всички студенти в страната. Не съм сигурен кой е този, на когото му плащат, но като се замисля май на вас ви плащат да сипете обиди под формата на коментари и на авторите да публикувате измислени статии. Не се продавайте сега за жълти стотинки...... Помислете за в бъдеще, за идващите поколения, тези промени са от огромна необходимост, младежта се нуждае от тях.

30.03 2013 в 19:09

Хахаха, вие поне от различни компютри ли пишете? Дано наистина добре да ви плащат, щото иначе язък за труда. Движение "Орлов мост" - хихихи, ами то наистина отдавна е там движението...
"Работеща за развитието на младите хора организация" - е, това вече е весело - що не им пишете и имената на тези млади хора, че да им следим развитието. В крайна сметка едва ли са повече от десетина човека.

30.03 2013 в 18:49

Отново статия базирана на недостоверна(измислена) информация, целяща да урони престижа на една работеща за развитието на младите хора организация.