Битият журналист: Детето ми е в стрес, ще съдя нападателя

Александра Маркарян 03 май 2012 в 07:53 2171 1

Георги Пауновски, журналист от
Георги Пауновски, журналист от "Дневник". Снимка: novini.bg
Ударите бяха десетина. Два от тях попаднаха в мен. Детето се събуди, гледаше с ей такива очи. За него по-големият стрес беше ритането по колата. И досега пита: „Защо чичкото риташе колата?“. Още няма 3 годинки. Това разказа битият на автомагистрала „Тракия“ журналист от „Дневник“ Георги Пауновски пред bTV тази сутрин. Нападението стана вчера, 2 май, сутринта малко преди разклона за Равно поле. В колата са били съпругата на Пауновски и детето им. Пауновски се движел в най-лява лента със 130 км/ч, когато зад него изскочила „Хонда CR-V“. „Когато тръгнах, видях, че беше чисто. След това видях колата. Тя не просто ме приближаваше, а връхлиташе. Движеше се поне със 180 км/ч и яростно присветкаше с фарове“, разказал пострадалия журналист. Той е ускорил малко и после веднага се е прибрал в средната лента. В хондата са пътували мъж на средна възраст и жена. Пауновски е намалил рязко, за да изостане, защото е забелязъл, че  мъжът жестикулира и има намерение да се разправя с него. Джигитът обаче го е притиснал и принудил да спре в аварийната лента. Журналистът останал в колата и отворил прозореца. "Очаквах да чуя какво го е подразнило, знаех, че разговорът няма да е приятен. Но всичко, което чух, беше нещо за майка ми. Започна направо с юмруците. Не очаквах - бях още с колана. Съпругата ми започна да крещи, че има дете отзад. То се събуди. Гледаше с ей такива очи." "Той искаше просто да ме пребие. От неговата кола изскочи жена, която започна да го дърпа. Успях да вдигна стъкло. Той започна да удря и рита колата." Като по команда, малко след това, нападателят се обърнал, качил се в колата си и заминал.
"Жена ми започна да вика "Снимай колата, снимай колата". В момента, в който направихме снимката, започнахме трескаво да звъним на тел. 112. В това време жена ми видя отсреща полицейска кола. Прескочих магистралата. Полицаите ме видяха. „К'во пра'иш бе, момче?!? Що прескачаш тука“, попитаха. Това ме навежда на мисълта, че не са видели нищо. Явно са спрели друга кола за проверка."
Възможно е онзи да е видял колата им и затова е отпрашил, предположи журналистът.
Казах: „Един ме преби“. Усетих кръвта по устната си. „Дай номера“, казаха полицаите. Дадох номера на автомобила му, те се обадиха и го предадоха. „Спокойно, ще го спрат“, ми казаха. „Но ако искаш справедливост, ще трябва да отидеш в 8 Районно управление на полицията“.
Вчера, 2 май, журналистът е подал жалба в 8 РУП. Там разбрах, че колата се води на фирма, от която трябва да кажат кой я е карал, което не можеше да стане през празничните дни. Полицията работи по случая. Обмислям дело заради нанесените ми травми, каза още Пауновски, който си е извадил медицинско. За дело обаче трябват и свидетели, каза журналистът и призова ако някой е видял ставащото на магистралата, да се свърже с него. „В противен случай ще е моята дума срещу неговата“.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!