БХК: Оставка на Цветанов, за да не живеем в свърталище на върколаци

Последна промяна на 18 януари 2013 в 23:31 3674 7

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на гражданите и техните съдии. Повторното кръщаване на полицейска операция на името на съдия – М.И.Л.Е.В, прави този полицейски началник повече от опасен рецидивист.

Това се посочва в позиция на Българския хелзинкски комитет (БХК), подписана от правния директор на организацията Маргарита Илиева.

Българският хелзинкски комитет напомня, че Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на българските граждани и съдиите, които, в тяхно име, пазят закона. За разлика от „престъпниците”, които МВР „хваща”, за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан Цветанов е с множество истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото. Самата закана, преди време, на този уж-полицай да дамгосва наказателно независимия български съд всеки път, когато му пречи да произволничи в „борбата” с престъпността, като спазва закона, беше такова престъпление, категорични са правозащитниците.

Сега, след М.И.Л.Е.В, в обстановка, в която ВСС, както винаги досега, независимо какво говори, пак слуша властта – справка, изборът за главен прокурор на „стабилния съдия” – е ясно, че, ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде своего рода администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата. Ако позволим това, пише в позицията на БХК.

Правозащитниците завършват с призива: „Оставка на Цветанов сега, за да не се превърне тази малка държава, която живее с надеждата, и тя да бъде правова, в свърталище на върколаци – полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2013 в 12:38

Съгласен съм с Вас. Точно пък БХК да се оказват борци за граждански правдини...
Цялото това управление е за затвора - но преди това някой наистина трябва да вкара там корумпираните съдии, адвокати и прокурори.
Законово, явно МВР-то е некадърно да хваща престъпниците с доказателства за присъди. Но повечето от тях - кримиконтингента - цял народ и държава ги знае, само Съда не успява да ги осъди...

19.01 2013 в 11:24

И какво лошо има в това да посочиш поименно съдия, пуснал тежък рецидивист от ареста "по болест", който от своя страна извършва 11 нови кражби в срок от три дни? Равнозначна ли е независимостта на безотчетност и анонимност? Нима никой не знае, че това е една от най-корумпираните системи в БГ?

19.01 2013 в 09:50

ЦЪРВУЛАН НИКОГА,НИКОГА НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА.СЕГА МУ Е ПАДНАЛ КЕЛЕПИРА НА ТОЗИ ПРОСТ ЧОВЕК.

19.01 2013 в 09:23

Жалко ще е наистина ако Цвъки умирише храстите вместо да доживее края на дните си в затвора, където му е мястото.

19.01 2013 в 08:37

Извинявай, Живота, пак натиснах грешния бутон! Имаш само плюсове!! :)

Да, страхотно е, че нещата в държавата вече не се случват само по инерция и най-сетне изглежда, че мнението на хората е от значение за някого!

19.01 2013 в 00:49

Браво,вкарайте най накрая този опасен рецидивист Цветанов в затвора.

19.01 2013 в 00:23

Поздравления за позицията на БХК.