Безплатни прегледи за сънни нарушения в болница „Токуда“

Вероника Шербанова 04 юли 2013 в 14:35 2833 3

Болница
Болница "Токуда". Снимка: БГНЕС

Безплатни консултации за нарушения на съня ще се проведат в болница „Токуда“ от 8 до 25 юли.

Прегледите ще се извършват в Клиниката по неврология на лечебното заведение. Желаещите да бъдат консултирани в рамките на инициативата трябва да се запишат предварително на тел.: 02/403 40 00.

От пациентите не се изискват направления или други медицински документи. При необходимост от допълнително диагностициране, пациентите ще могат да се възползват от 20% намаление на цената на изследванията за нарушения на съня полисомнография и респираторна полиграфия.

Безплатните консултации са насочени основно към хора, страдащи от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, пациенти с изразена дневна сънливост и повишена умора. В рисковите групи попадат хората с наднормено тегло, мъжете над 45 години, пациентите със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания или претърпелите мозъчен инсулт.

Нелекуваните нарушения на съня могат да доведат до проблеми с концентрацията и намалена трудоспособност, както и артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт. 25% от пътните злополуки пък са причинени от заспиване на волана, обясни началникът на Клиниката по неврология доц. Д-р Иван Стайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!