Безплатни кардиологични прегледи до края на август в „Токуда“

Вероника Шербанова 14 август 2013 в 16:51 6534 4

Д-р Валери Гелев - началник на Клиниката по кардиология на
Д-р Валери Гелев - началник на Клиниката по кардиология на "Токуда"

Безплатни кардиологични прегледи ще се провеждат всеки петък до края на август в болница „Токуда“, съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите са посветени на контрола и профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания и ще се извършват от водещи лекари от Клиниката по кардиология в „Токуда“.

От безплатните прегледи могат да се възползват всички, които имат кардиологични оплаквания или съмнения за кардиологично заболяване, както и всички, които искат да проверят състоянието си. Пациентите, на които вече е била поставена диагноза, трябва да носят цялата си налична медицинска документация.

Желаещите да се прегледат безплатно трябва да се запишат предварително на тел.: 02/403 46 46, 02/403 49 12, 02/403 40 00.

Високите температури през летния сезон са предпоставка за зачестяване на оплакванията, свързани със сърцето и кръвното налягане. Хората, които страдат от кардиологични проблеми, трябва да се пазят от прегряване, от продължително излагане на слънце в обедните часове и от тежки физически усилия при високи температури, обясни началникът на Клиниката по кардиология д-р Валери Гелев.

Профилактичните прегледи помагат за навременното диагностициране на пациенти от рисковите групи – пациенти с високо кръвно налягане, наднормено тегло, диабет, исхемична болест на сърцето, както и за следенето на състоянието им, допълни д-р Гелев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews