БДЖ променя разписанията на някои бързи влакове

18 декември 2012 в 07:49 1835 0

Влак на БДЖ Снимка: БГНЕС
Влак на БДЖ Снимка: БГНЕС

БДЖ променя разписанията на някои бързи влакове. Възстановяват се спирките, отпаднали от разписанието, което влезе в сила на 9 декември и предизвика много недоволство в страната. 

В събота стана ясно, че транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил да бъдат възстановени спиранията на бързи влакове в определени гари, за да имат хората от тези населени места възможност да ползват железопътен транспорт.

Възстановяват се спиранията на седем бързи влака на гара Стралджа и на три бързи влака на гара Зимница. Три бързи влака ще спират на гара Батановци, два бързи влака - на спирка Метал, а за прибиращите се вечер от София пътници един бърз влак ще спира на спирките Калища и Шишковци. 

За пътниците от Трявна и Плачковци ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака ще пътуват по удължен маршрут. 

За осигуряване на допълнително обслужване на пътниците от по-малките населени места в участъка от София до Мездра, които работят до късно в столицата, ще бъде пуснат допълнителен крайградски пътнически влак 20211 от София до Мездра. Този влак ще заминава от Централна гара София в 23:00 ч. и ще пристига в Мездра в 01:12 ч. 

Ръководството на националния железопътен превозвач разглежда всички постъпили сигнали, свързани с новия График за движение на влаковете и извършва съответните промени при наличие на достатъчно основания, техническа възможност и целесъобразност, съгласно търговската политика на дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!