БЧК събра 65 000 лв. помощи за бежанците у нас

OFFNews 22 октомври 2013 в 10:29 1571 0

Спалните на бежанците.
Спалните на бежанците.

Българският червен кръст (БЧК) е събрал близо 65 хил. лева от началното на дарителската кампания за бежанците у нас, пише  "Дневник". 

Повече от 51 хил. лева от даренията за бежанци са събрани по банков път. Според данни на БЧК обикновено хората дават между 20 и 500 лв.

Най-големият дарител е институт "Отворено общество", който е дал 20 хил. лв. Сумата е целева и е предназначена за купуването на индивидуални хигиенни пакети за настанените във всички центрове в страната.

"Разходите, които правим, се съгласуват с Националния щаб", заяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. По думите му хората имат нужда от трайни храни. В центровете за настаняване има и много майки с невръстни деца, които се нуждаят от памперси, тоалетна хартия и адаптирани храни.

Според Христо Григоров ситуацията е под контрол и в момента няма заплаха от хуманитарна криза в България. При децата започва кампания за ваксиниране, а сирийски лекари, които са завършили у нас, ходят вечер в центровете за настаняване, за да се грижат за болните и да извършват прегледи. Освен това е сформиран екип от столичната болница "Пирогов".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews