Бареков: Аз спрях Бойко Борисов от власт

OFFNews 28 септември 2013 в 13:58 5632 48

Николай Бареков
Николай Бареков

"Аз спрях Бойко Борисов от власт." Това заяви кандидатът за политическа власт Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ръководената доскоро от него телевизия TV7.

"Господин Кошлуков, аз спрях Бойко Борисов от власт не след, а преди изборите. Моето предаване от Костинброд сложи края на политическа партия ГЕРБ в този ù вид. Всъщност, влизането ми в политиката стана точно тогава. С това, което направих, показах една невероятна фалшификация на изборния процес в България. Вие, като демократ, който плака в студиото на Кеворкян, когато БСП фалшифицира донякъде изборите през 1990 г., как бихте реагирали на това, което видяхте?", каза Бареков след констатацията на Емил Кошлуков, че точно след изборите Бареков е "обърнал палачинката" и от фен на Бойко Борисов е започнал да демонстрира, че му е враг.

Приписвайки си заслуги по разкриването на фалшивите бюлетини, отпечатани в печатницата в Костинброд, в деня преди изборите на 12 май, Бареков обвини за случилото се освен Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов, и президентът Росен Плевнелиев.

"Притеснявам се този човечец, собственик на печатницата, да не е единственият обвиняем, защото той е жертва. Росен Желязков - главният секретар на МС - е подписал тази поръчка. Неговите вдъхновители, за мен няма никакво съмнение, са Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Разбира се, това не е станало без участието на Плевнелиев", каза Бареков.

 

Бареков призна, че информационното затъмнение, което телевизиите TV7 и News7 са сложили над отразяването на протеста, избухнал срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС, е било "грешка", но не политическа грешка, а "журналистическа" и "техническа".

Днес, повече от 3 месеца след началото на неспиращите протести, Бареков призна, че телевизиите е трябвало да излъчват на живо случващото се на пл. "Независимост" в София, където се събра многохиляден митинг.

Бареков нарече случилото се тогава "инцидент".

"Що се отнася за самия инцидент, по това време водех "България без цензура" на площада в Благоевград. Час и половина на площада нямах представа какво се случва в София. Бях замерян с презервативи от платени мутри на Бойко Борисов, обиждан, и имах огромната отговорност да спра тези инциденти, за да не се случи гражданска война. Телевизията е имала най-добро желание да отрази протеста в София", отговори Бареков на Кошлуков, който го попита за оценката му за адекватността на медията тогава.

След признанието, че е била допусната грешка, Бареков отново насочи обвинения и изрази подозрения към спонтанността на протеста:

"Грешката на колегите е, че те не предаваха пряко от София в първия ден на протеста, техническа грешка. Имаше спонтанност и неорганизираност, грешката не е политическа, а журналистическа. Готов съм да се извиня. Не аз опорочих тези протести. Опорочиха ги от ГЕРБ и "Протестна мрежа", които доказаха, че те не са спонтанни, а организирани".

Говорейки за протестите, той обвини и телевизията, където беше водещ - bTV, че разделила България на две: на "умните и красивите", които протестирали в София, и на "бедните и грозните", които били в провинцията, в предаванията на Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews