Българите в Германия отново подкрепиха #ДАНСwithme (снимки)

OFFNews 22 юли 2013 в 10:25 4185 1

Протестът във Франкфурт. Снимка: Явор Ялъчков
Протестът във Франкфурт. Снимка: Явор Ялъчков

На 21 юли се проведе за четвърта поредна седмица протестът  на българите, живеещи в германския град Франкфурт, съобщи за OFFNews Явор Ялъчков.

Редом с българи от Германия (Берлин, Мюнхен, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Гьотинген, Карлсруе, Манхайм, Магдебург), Швейцария, Франция, Белгия, Холандия, Норвегия, Англия, Италия, Испания, Канада, Австрия, Австралия, САЩ и Южна Корея подкрепихме протестите на сънародниците си в София и другите градове на България, коментира Ялъчков.

"Полицията отново блокира за кратко някои от централните улици на Франкфурт, за да мине протестът.

Протестът тръгна от Европейската централна банка и стигна до оживения площад пред кметството, където имаше щанд с информационни материали за инициативата.

Интересуващите се от протестите германци и туристи получиха освен информация и шанса да опитат специално приготвените от участващите в протеста баница и други кулинарни вкусотии.

Раздадохме около 400 приготвени от нас листовки, които информираха както на немски, така и на английски език за случващото се в България и целите на протеста.

Приканваме всеки един от онези, които твърдят, че желаещите оставката на правителството са платени участници, да дойде следващата седмица, когато пак ще сме там, и да се убеди с очите си за какво става дума.

Може би ще му се отдаде шанса да си поговори например със сестра Маргарита, немската монахиня, която мина оттам, спря се, и след като разбра за какво протестираме, поиска да вземе няколко листовки и да помогне в раздаването.

Или да попита за заплащането някого другиго от германците, китайците или другите заинтересовани, които след разговорите си с нас обещаха да уведомят медиите в страната си за случващото се и да напишат мейл до Орешарски, приканвайки го да подаде оставка", разказва Явор Ялъчков.

Снимки от протестът в Щутгарт вчера пък ни изпрати Боян Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews