България сгази и Аржентина и остава непобедена в "групата на смъртта"

22 юни 2013 в 21:35 9933 3

България победи с 3:1 Аржентина във втората среща
България победи с 3:1 Аржентина във втората среща

Българският национален отбор по волейбол продължава с отличното си представяне в Световната лига. След като преди седмица момчетата на Камило Плачи записаха две победи като гост на Франция, днес те продължиха победната си серия, записвайки успех над Аржентина с 3:0 (25:18, 25:21, 25:16) . С този успех българите остават единственият непобеден отбор в "групата на смъртта" заедно с Бразилия.

Срещата започна отлично за възпитаниците на Камило Плачи и те бързо поведоха със 7:1. Въпреки че аржентинците се поокопитиха, първата техническа пауза дойде при резултат 8:4. След нея българската доминация продължи и в средата на гейма всичко изглеждаше решено - 18:12 за българите. До края на частта нашите момчета не допуснаха изненада и се наложиха с 25:18.

Вторият гейм започна  добре за аржентинците, които набързо поведоха с 1:3 и успяха да запазят преднината си до първата техническа пауза, която дойде при резултат 6:8. Играта продължи точка за точка до средата на гейма, когато след няколко грешки на българите резултатът набъбна до 12:16 в полза на "гаучосите".

Повратният момент в гейма дойде при резултат 15:18, когато на сервиз за България застана Вальо Братоев. След два отлични начални удара преднината на Аржентина бе стопена само до една точка, а малко по-късно след отличен блок на Георги Братоев "лъвовете" поведоха с 20:19. До края на гейма аржентинците така и не успяха да преодолеят българската стена и го затвориха на 21. 

И в третата част българите не си  позволиха да изпуснат инициативата - след няколко добри сервиса на  Братоев резултатът набързо стана 8:5. "Лъвовете" продължиха с рецитала си и резултатът стана 18:10. До края родните национали не допуснаха изненада и спечелиха гейма с 25:16 , а с което и срещата.

С тази победа момчетата на Камило Плачи продължават да бъдат един от лидерите в групата с актив от 3 победи в 3 мача. Следващата среща на националите ни  е гостуване на САЩ на 29 юни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!