Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Багери разкопават край Корал

OFFNews 23 юли 2013 в 17:44 4915 7

Багери разкопават край Корал. Снимка: Атанас Русев
Багери разкопават край Корал. Снимка: Атанас Русев

Край плажа Корал, точно от южния край на плажната ивица, тече строителство на масивна ограда, алармираха природозащитници.

Собственикът на парцел от близо 45 декара, долепен до южния край на плажа строи масивна ограда и на място багери разкопават земята.

Строежът, който противно на всички правила, се прави в разгара на летния сезон, ще ограничи достъпа на граждани до плажа.

Собственикът на терена „сее и заплахи за някакви „момчета от Бургас“, които ще дойдат за да раздадат правосъдие“, алармира Атанас Русев от гражданското сдружение „Да запазим Корал“.

От сдружението са подали сигнал в община Царево за строителството и оттам днес са изпратили екип на проверка. Пред OFFNews зам.-кметът на Царево по строителството Васил Каридков каза, че става дума за строителство само на оград, а целта била собственикът на имота да огради терена си, за да не се настаняват къмпингуващи в него. Зам-кметът каза не каза кой е собственикът и посочи единствено, че не е „Ибердрола“ - испанската фирма, която притежава 300 декара до плажа и има проект за огромен курортен комплекс край Корал.

Заместник-кметът не каза също дали общината е издала строително разрешение (понеже масивната ограда е строеж и по закон за нея се изисква такова) или градежът е незаконен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews