Багери разкопават край Корал

Последна промяна на 23 юли 2013 в 17:44 4079 7

Багери разкопават край Корал. Снимка: Атанас Русев
Багери разкопават край Корал. Снимка: Атанас Русев

Край плажа Корал, точно от южния край на плажната ивица, тече строителство на масивна ограда, алармираха природозащитници.

Собственикът на парцел от близо 45 декара, долепен до южния край на плажа строи масивна ограда и на място багери разкопават земята.

Строежът, който противно на всички правила, се прави в разгара на летния сезон, ще ограничи достъпа на граждани до плажа.

Собственикът на терена „сее и заплахи за някакви „момчета от Бургас“, които ще дойдат за да раздадат правосъдие“, алармира Атанас Русев от гражданското сдружение „Да запазим Корал“.

От сдружението са подали сигнал в община Царево за строителството и оттам днес са изпратили екип на проверка. Пред OFFNews зам.-кметът на Царево по строителството Васил Каридков каза, че става дума за строителство само на оград, а целта била собственикът на имота да огради терена си, за да не се настаняват къмпингуващи в него. Зам-кметът каза не каза кой е собственикът и посочи единствено, че не е „Ибердрола“ - испанската фирма, която притежава 300 декара до плажа и има проект за огромен курортен комплекс край Корал.

Заместник-кметът не каза също дали общината е издала строително разрешение (понеже масивната ограда е строеж и по закон за нея се изисква такова) или градежът е незаконен.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2013 в 12:45

В документалния ми филм "Заличаване" има част, посветена на "Корал".

www.youtube.com/watch?v=-ccdB1ibyCs

Както казва народът: "Гледайте и трупайте лой!"

25.07 2013 в 10:10

Не е на Корал, а в непосредствена близост и не строят, а копаят за ограда. Причината е, че на въпросния парцел са се самонастанили едни наркоманчета и взимат по 2 лева за паркиран автомобил без никакво основание от всички, които отиват на плаж. Собственика на парцела, като видял какво се случва бил изключително изумен. Освен всичко друго въпросните момчета от паркинга си сковали 2-3 тоалетни и взимат по 250-300 лева на каравана (отново самонастанили се) като им дават краден ток и вода. Все пак трябва да има някакъв ред, а частната собственост е свещенна. И пак казвам, не става въпрос изобщо за Корал, а за нивата в южния край и достъпът до плажа на Корал не се ограничава по никакъв начин. Направили са един ров, колкото да не се самонастаняват психично болни хора и да вкарат собствениците в беля с някоя незаконна тоалетна (куриоза беше, че май взимаха и курортна такса).

24.07 2013 в 00:23

Абе пич, ти постоянно на рефреш ли си на този сайт? Няма и 15 мин и вече си на линия в коментарите. К'во правите, друг живот нямате ли?

23.07 2013 в 18:24

Да претворим българската природа в кичозен бетон!Да бетонираме и самото Море!Ние сме мутрите с кинтите.Трябва да се пере,да се богатее,винаги и на всяка цена.Всичко да потъне в хавлии,сергии,чалготеки и бира-скара на пазара.Останаха няколко късчета,едно от които е "Корал".Нищо,да застроим и него.За да привлечем пияниците от Великобритания.Българята,да ходят по Ръкавите,за да намерят спокойствие,гостоприемство,чистота и най-вече,Природа.Ние,строителите на съвремена България,не се спираме пред нищо.Сега"Корал"-утре ще финализираме Банско,после......каквото е оцеляло.Багери-напред!

23.07 2013 в 18:20

С крадливия Данов какво да очакваме. Сега ще продължат с плана олигарски и за туризма - черно море = бетонен ковчег.

23.07 2013 в 18:06

Айде сега спокойничко да минете за правопис, че е отчайващо зле статията. Бързали бързали ...

23.07 2013 в 17:59

Глупости. Собственика на парцела направи изкоп на пътя в неговия си парцел, за да не минават колите за заведението на Корал. Аз минавах в това време с велосипед, и дори ми се извиниха за трудностите ,които ми създават, но че ще може да се преминава пеш и с велосипеди. Просто спират колите на Русев.