Автобус с 52 деца спрян, за да не пътува през нощта

Вероника Шербанова 03 ноември 2012 в 08:44 1323 0

Проверка на автобус, превозващ деца през нощта
Проверка на автобус, превозващ деца през нощта

Автобус с 52 деца на възраст между 13 и 15 години е бил спрян от полицията късно снощи на главен път Велико Търново – Варна, за да не пътува през нощта, съобщи агенция „Фокус“.

Учениците, повечето от които чужденци, пътували за Варна от Велико Търново, където били по проект. Децата се забавили в старопрестолния град и не успели да се приберат навреме.

Полицията е спряла автобуса малко преди Търговище. Учениците са настанени в хотел в града, където прекарали нощта. В района на хотела е осигурено и полицейско присъствие, обясниха от полицията.

Служителите на ОДМВР-Търговище уведомили колегите си във Варна, откъдето ще предупредят родителите на децата за забавянето им.

Късно вечерта в четвъртък беше спрян и автобус, превозващ 40 деца на екскурзия от Ямбол до хижа „Алеко“ на Витоша. Шофьорът не успял да се ориентира и учениците се изгубили в София. 

Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил извънредни проверки на автобусните превози на територията на цялата страна, заради забраната на превоз на деца в тъмната част на денонощието след трагедията при река Лим, когато загинаха 12 ученици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews